Honda: Νέο μικρό crossover Urban SUV

Honda: Νέο μικρό crossover Urban SUV

Ένα από τα σημαντικότερα νέα της Έκθεσης του Ντιτρόιτ για εμάς που ζούμε στην από δω πλευρά του Ατλαντικού είναι το Honda Urban SUV. Το πρωτότυπο από το οποίο θα προκύψει το μικρό crossover της φίρμας που θα παρουσιαστεί επίσημα στο τέλος του χρόνου και θα κυκλοφορήσει στις αγορές όλου του κόσμου μέσα στο 2014.

Το Urban SUV χαρακτηρίζεται από το ογκώδες εμπρός μέρος, τα μεγάλα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και τα «νεύρα» που ξεκινάνε από τις εμπρός πόρτες για να καταλήξουν ψηλά στις πίσω κολόνες. Κάτω από το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του κρύβεται το πάτωμα του επόμενου Honda Jazz, το οποίο θα παρουσιαστεί λίγο νωρίτερα.

Με μήκος 4,3 m είναι μακρύτερο κατά 18 cm από το Nissan Juke, οπότε κοιτάει στα μάτια και τα crossover της μεγαλύτερης κατηγορίας. Από το σουπερμίνι αδερφάκι του πάντως δανείζεται και τις δυνατότητες διαμόρφωσης της καμπίνας, χάρη στο πίσω κάθισμα «Magic Seat». Κάτω από το καπό θα υπάρχουν κινητήρες της οικογένειας Earth Dreams της Honda, χωρίς να δίνονται όμως περαιτέρω πληροφορίες για την απόδοσή τους προς το παρόν.

Να θυμίσουμε ότι επειδή τη δόξα και τις πωλήσεις του Nissan Juke πολλοί ζήλεψαν, ανταγωνιστικές προς αυτό προτάσεις παρουσίασαν πρόσφατα η Peugeot και η Renault.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube