Honda: Νέο EV Concept

Honda: Νέο EV Concept

H Honda παρουσίασε το ηλεκτρικό όχημα EV Concept, που αποτελεί προάγγελο νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα βγάλει στην αγορά αργότερα. Το Honda EV Concept είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακινήσεων ενός μέσου κατοίκου μεγαλούπολης και βασίζεται στην πενταθέσια διάταξη του δημοφιλούς Honda Jazz. Όταν παρουσιαστεί το Honda EV Concept παραγωγής, θα κινείται με την ενέργεια μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου και έναν ομοαξονικό ηλεκτροκινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας υψηλής πυκνότητας ισχύος, προέρχεται από το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity. Το Honda EV Concept θα έχει τελική ταχύτητα 144 km/h.
Το Honda EV Concept υπολογίζεται να έχει αυτονομία 160 km ανά φόρτιση. Η αυτονομία μπορεί να μεγιστοποιηθεί με ένα καινοτόμο σύστημα ηλεκτροκίνησης 3 προγραμμάτων, παρόμοιο με αυτό του σπορ υβριδικού Honda CR-Z.  Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ ECON, NORMAL, και SPORT ώστε να αλλάζει άμεσα και χωρίς διακοπή το οδηγικό στυλ, μεγιστοποιώντας την απόδοση ή βελτιώνοντας την επιτάχυνση.
Το σύστημα ηλεκτροκίνησης 3-προγραμμάτων βασίζεται στο αντίστοιχο του υβριδικού CR-Z, που επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους ή τις οδικές συνθήκες. Στο ECON mode, η αυτονομία μπορεί να αυξηθεί μέχρι 17%, συγκριτικά με το NORMAL mode, και μέχρι 25% σε σχέση με το SPORT mode. Η επιτάχυνση βελτιώνεται σημαντικά στο SPORT mode, παράγοντας επιδόσεις παρόμοιες με αυτές ενός δίλιτρου, βενζινοκίνητου οχήματος.
Επιπλέον του συστήματος 3-mode E-Drive, το Honda EV Concept θα περιλαμβάνει αρκετά διαδραστικά συστήματα μέσω των οποίων ο οδηγός εκπαιδεύεται προκειμένου να μεγιστοποιεί την αυτονομία της μπαταρίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube