Honda: Δύο NSX κάνουν το γύρο της Αμερικής [video]

Honda: Δύο NSX κάνουν το γύρο της Αμερικής [video]

Η προώθηση του νέου σούπερκαρ ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, που θα αποτελέσουν και την μεγαλύτερη αγορά του.

Μετά από ένα «διάλειμμα» 10 ετών, το NSX επέστρεψε. Εντελώς διαφορετικό μεν, αλλά με τον ίδιο στόχο. Να αποτελέσει δηλαδή ένα υπεραυτοκίνητο που θα κοντράρει στα ίσια τον ανταγωνισμό αλλά και, σε αντίθεση με την πλεινότητά του, θα μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά.

Γι’ αυτό το λόγο το πολυτελές παρακλάδι της Honda στις ΗΠΑ, η Acura, με το σήμα της οποίας πωλείται το NSX στη χώρα, γνωστοποίησε στο Twitter πως θα πραγματοποιήσει έναν γύρο της Βόρειας Αμερικής με δύο αυτοκίνητα παραγωγής.

Ο σκοπός της είναι να δείξει ότι, παρά την εξωτική τεχνολογία που χρησιμοποιεί, είναι πράγματι απόλυτα χρηστικό αλλά και ταυτόχρονα να το προβάλλει σε ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό.

Παρκαρισμένο δίπλα στον θρυλικό προκάτοχό του, δείχνει σαν κάτι που δραπέτευσε από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αυτό ισχύει και για όσα κρύβονται κάτω από το αμάξωμα αφού, πλην της τοποθέτησης του V6 στο κέντρο, δεν υπάρχει κανένα κοινό στοιχείο που να θυμίζει το σούπερκαρ στην εξέλιξη του οποίου συμμετείχε ο Ayrton Senna.

Τετρακίνηση, δύο τούρμπο, τρεις ηλεκτροκινητήρες, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 9 σχέσεων, 550 ίπποι και καντάρια υψηλής τεχνολογίας απέχουν έτη φωτός από το, πρωτοποριακό για την εποχή του, αλουμινένιο NSX που έβαλε τα γυαλιά σε Ιταλούς και Γερμανούς. Από το 1994 όμως που πρωτοπαρουσιάστηκε έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια...

Σε διαστάσεις πάντως δεν διαφέρει και πολύ από τo Audi R8 και την Porsche 911 – κι αν οι πρώτες φωτογραφίες προκάλεσαν σχόλια για «δανεισμό» στοιχείων από άλλα μοντέλα, στο δρόμο δείχνει πολύ πιο εντυπωσιακό.

Συν του ότι, παρότι υβριδικό, ο βενζινοκινητήρας έχει την κατάλληλη χροιά, όπως φαίνεται και στο video από το Pikes Peak στο οποίο θα εκτελέσει χρέη pace car.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube