H VinFast κάνει σχέδια για παγκόσμια κυκλοφορία των Ε35 και Ε36

H VinFast κάνει σχέδια για παγκόσμια κυκλοφορία των Ε35 και Ε36

Ο κατασκευαστής από το Βιετνάμ, η VinFast, παρουσίασε στην έκθεση του Los Angeles τα E35 και Ε36 και ανακοίνωσε τα σχέδια της για παγκόσμια κυκλοφορία των μοντέλων της.

Τα Vinfast E35 και E36 έχουν σχεδιαστεί από τον οίκο Pininfarina και σύμφωνα με την εταιρία εκφράζουν το όραμα της για το μέλλον της αυτοκίνησης. 

Η εκκολαπτόμενη μάρκα από το Bιετνάμ σκοπεύει να εξάγει στο άμεσο μέλλον τα νέα ηλεκτρικά της SUV στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη. Η Vinfast κατάφερε το 2020 να διπλασιάσει τις πωλήσεις της, συγκριτικά με το 2019, έχοντας μόλις τρία μοντέλα στην γκάμα της.

Το μικρότερο από τα δύο SUV της VinFast μετονομάστηκε από VF32 σε Ε35. Έχει ως αντίπαλο το Tesla Model Y και υπόσχεται αυτονομία της τάξης των 402 km. Τα πρώτα κομμάτια θα παραδοθούν τον Φεβρουάριο του 2022 στο Βιετνάμ, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι πωλήσεις του και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου.

VinFast E35

Πληροφορίες θέλουν το VinFast E35 να διατίθεται σε έκδοση με ένα μοτέρ απόδοσης 200 PS και σε έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, με συνολική ισχύ 400 PS.

Το VinFast E36 είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και επτά επιβάτες, εφοδιάζεται με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία στα 106 kWh και η αυτονομία του φτάνει τα 482 km.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή και τα δύο ηλεκτρικά SUV διαθέτουν δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3.

VinFast E36

Η Vinfast έχει επενδύσει πάνω από 2,5 δις ευρώ για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Βιετνάμ, το οποίο θα έχει την δυνατότητα παραγωγής 500.000 αυτοκινήτων τον χρόνο.

Παράλληλα, ο κατασκευαστής διαθέτει ένα κέντρο έρευνας στη Γερμανία, ένα χώρο δοκιμών και εξέλιξης στην Αυστραλία, ενώ ήδη χτίζεται η νέα βάση του στο Los Angeles η οποία θα απασχολήσει πάνω από 400 εργαζόμενους.

Η VinFast δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα την ακριβή λίστα των αγορών στις οποίες θα κυκλοφορήσουν τα E35 και Ε36.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube