H Toyota ετοιμάζει το αντίπαλο δέος του MX-5

H Toyota ετοιμάζει το αντίπαλο δέος του MX-5

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, Τoyota και Suzuki, έχουν στα σκαριά ένα κεντρομήχανο ρόουντστερ, το οποίο θα αποτελέσει την σύγχρονη εκδοχή του MR2 και φυσικά, το αντίπαλο δέος του Mazda MX-5!

Όταν άπαντες εγκαταλείπουν τα θερμικά μοντέλα οι Ιάπωνες πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα! Τoyota και Suzuki δεν πιστεύουν απλώς ότι δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος τους αλλά προχωρούν και σε μια κίνηση που αναμφίβολα ταράσσει τα νερά. Είναι έτοιμες, να παρουσιάσουν ένα κεντρομήχανο 1.000άρη ρόουντστερ, ισχύος 120 ίππων και βάρους μόλις 1.000 kg!

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας εδώ και μερικές ώρες και έχει ήδη προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στους απανταχού petrolheads. Το ιαπωνικό περιοδικό που έκανε γνωστό το θέμα, ισχυρίζεται ότι Toyota και Suzuki εργάζονται εδώ και καιρό πάνω στο πρότζεκτ ενός προσιτού κεντρομήχανου ρόουντστερ, με κίνηση στους πίσω τροχούς. 

Το μοντέλο, θα εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ενός λίτρου, ο οποίος θα αποδίδει 120 ίππους με 200 Nm ροπής. Θα διαθέτει ένα ήπια υβριδικό σύστημα ούτως ώστε να προσφέρει το απαραίτητο «μπουστάρισμα» χαμηλά και την αναγκαία οικονομία στο καύσιμο και τους ρύπους. Δε θα μπαίνει όμως στην πρίζα και δε θα διαθέτει συστοιχίες μπαταριών! 

Toyota

Γι’ αυτό άλλωστε και το βάρος του δε θα υπερβαίνει τα 1.000 kg! Αυτό σημαίνει ότι θα είναι τόσο ελαφρύ όσο και το βασικό Mazda MX-5 με τον κινητήρα των 1,5 λίτρων. Φημολογείται πάντως ότι θα είναι ένα «κλικ» μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το «Μιάτα», ξεπερνώντας ελαφρώς τα 4 μ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Suzuki είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη του κινητήρα, ενώ η μπροστινή ανάρτηση θα προέρχεται από την υπάρχουσα γενιά Yaris. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι, ότι το μελλοντικό ρόουντστερ ή targa μοντέλο της Toyota, θα εκκινεί στην Ιαπωνία από τα 2,8 εκατομμύρια γιεν που σημαίνει ότι με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες θα κοστίζει $21.000! 

Ας ελπίσουμε, ότι οι φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας ευσταθούν και η Toyota, θα ρίξει στην αγορά το συγκεκριμένο μοντέλο. Εάν δε το καταφέρει και στην τιμή που «ακούγεται» τότε η κατηγορία των προσιτών διθέσιων ρόουντστερ θα αποκτήσει ξανά σφυγμό!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube