H Škoda αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το νέο Fabia

H Škoda αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το νέο Fabia

Στη νέα του γενιά το Škoda Fabia θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις και θα φορά μόνο βενζινοκινητήρες με ισχύ από 65 έως 150 PS.

Η Škoda ετοιμάζεται να λανσάρει την τέταρτη γενιά του Fabia και αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες που θα χαρακτηρίζουν το νέο της μοντέλο.

Με πάνω από 4,5 εκατ. πωλήσεις από το 1999 όταν και για πρώτη φορά λανσαρίστηκε το Fabia, πλέον η Škoda μπαίνει σε μια εντελώς νέα εποχή, καθώς αυτή τη φορά το αυτοκίνητο θα πατά πάνω στην πλατφόρμα MQB-A0 του VW Group, στην ίδια στην οποία βασίζονται και τα SEAT Ibiza και VW Polo.

Είδηση πρώτη: Το νέο Škoda Fabia μεγάλωσε! Με μήκος 4.107mm, ύψος 1.780 mm και πλάτος 1.460 mm, αλλά και μεταξόνιο 2.564 mm είναι σαφές ότι προσφέρει σαφώς μεγαλύτερους χώρους από το υπάρχον μοντέλο. Μάλιστα η Škoda, αναφερόμενη στις διαστάσεις του Fabia, τονίζει ότι η επερχόμενη τέταρτη γενιά του μοντέλου θα είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις supermini του VW Group.

Απόδειξη των παραπάνω είναι και ο χώρος των αποσκευών που πλέον φτάνει τα 380 λίτρα, τιμή που συναντάμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

fabia

Eίδηση δεύτερη οι κινητήρες: Η Škoda ανακοινώνει ότι θα έχει στη γκάμα του νέου Fabia μόνο κινητήρες βενζίνης. Στη βάση της γκάμας λοιπόν συναντάμε τον τρικύλινδρο χιλιάρη MPI με 65 και 80 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Ακολουθεί ο επίσης τρικύλινδρος 1.0 TSI σε δύο εκδόσεις με 95 και 110 ίππους. Ο πρώτος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και ο δεύτερος είτε με χειροκίνητο εξατάχυτο, είτε με αυτόματο DSG επτά σχέσεων.

Το ίδιο αυτόματο κιβώτιο συναντάμε και στον τετρακύλινδρο 1.5 TSI με τους 150 ίππους, τα 250 Nm ροπής και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για μεγαλύτερη οικονομία. Για την χαμηλότερη κατανάλωση φροντίζει επίσης το σύστημα με τα πτερύγια ψύξης που ανοίγουν και κλείνουν στο εμπρός μέρος εξοικονομώντας έως και 0,2 λίτρα καυσίμου με το αυτοκίνητο να ταξιδεύει με ταχύτητα 120 km/h.

Να σημειώσουμε πως όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6d.

skodafabia

Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, το νέο Fabia καλύπτει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις. Η νέα πλατφόρμα εξασφαλίζει ούτως ή άλλως αυξημένη προστασία, ενώ το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με 9 αερόσακους, με αυτόν για τα γόνατα να ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού ξεχωρίζει το Travel Assist, το οποίο σε συνδυασμό με το Adaptive Cruise Control προσφέρει και χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης την ύπαρξη συστημάτων όπως το Side Assist, το Park Assist αλλά και το Maneuver Assist που μπορεί να εντοπίσει εμπόδια εμπρός ή πίσω από το αυτοκίνητο κατά τη στάθμευση και ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα.

Tο νέο Škoda Fabia θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη χρονιά, όταν θα δούμε επίσης το facelift Polo και πιθανώς και την facelift έκδοση του Ibiza. Τέλος, η επόμενη γενιά Fabia Combi αναμένεται προς τα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube