H Porsche ποντάρει στην επιτυχία της ηλεκτρικής Macan

H Porsche ποντάρει στην επιτυχία της ηλεκτρικής Macan

Οι φιλοδοξίες της Porsche για την ηλεκτρική Macan είναι μεγάλες, τόσο που σκοπεύει να παράγει ετησίως 80.000 μονάδες της, σχεδόν όσες κατασκευάζει σήμερα για την συμβατική Macan.

Η δεύτερη -μετά την Taycan- ηλεκτρική πρόταση της Porsche αν και θα παρουσιαστεί αργότερα από το αρχικό πλάνο της εταιρείας, θα μπει με το δεξί στην αγορά στοχεύοντας σε μεγάλη παραγωγική δυνατότητα. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής παραγωγής της Porsche, Albrecht Reimold, ο οποίος σημείωσε πως η παραγωγή της ηλεκτρικής Porsche Macan θα ξεκινήσει προς τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε.

Η ηλεκτρική Macan που θα συνυπάρξει με τις υπόλοιπες συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου για δυο χρόνια μέχρι οι τελευταίες να καταργηθούν, θα παράγεται σε περίπου 80.000 μονάδες ετησίως, όσες δηλαδή Macan με θερμικό κινητήρα παράγονται και σήμερα.

Porsche Macan electric

Η Macan είναι άλλωστε ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Porsche και για το 2022, έχοντας απωλέσει την πρώτη θέση από την Cayenne, ενώ και η Taycan παρά την αυξημένη της τιμή, έχει ισχυρή εμπορική παρουσία με 18.877 πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Αυτοί είναι οι δύο βασικοί λόγοι λοιπόν που έκαναν την Porsche να «ποντάρει» στην ηλεκτρική Macan, πιστεύοντας πως θα αποτελέσει ένα από τα πιο δημοφιλή της μοντέλα μελλοντικά.

Αν και οι πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ελάχιστες για την ώρα, γνωρίζουμε πως θα βασιστεί στην πλατφόρμα PPE του ομίλου VW και πως η απόδοσή της θα φτάνει έως και τους 700 ίππους ανάλογα με την έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube