H μια και μοναδική Porsche 911 Carrera Panamericana

H μια και μοναδική Porsche 911 Carrera Panamericana

H Porsche παρουσίασε τη νέα 911 Carrera Panamericana, ένα one-off μοντέλο που γιορτάζει τη συμμετοχή του κατασκευαστή στο ράλι Carrera Panamericana του 1952 με μια 356 S Cabriolet.

Μετά από παραγγελία της Porsche Λατινικής Αμερικής και της Porsche Μεξικού, ο Γερμανός κατασκευαστής παρουσίασε τη νέα 911 Carrera Panamericana, ένα one-off μοντέλο που αποτίνει φόρο τιμής στη συμμετοχή της μάρκας στο ράλι Carrera Panamericana του 1952 με μία κάμπριο 356 S.

Πίσω από το τιμόνι της βρέθηκαν ο Πρίγκηπας Paul Alfons von Metternich και ο Βαρόνος Manuel Antônio de Teffé κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία τους, πριν από 70 χρόνια. 

Porsche 911 Carrera Panamericana

«H συμμετοχή της Porsche στο Carrera Panamericana, ένα από τα πιο απαιτητικά ασφάλτινα ράλι της δεκαετίας του 50' αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θέλουμε να ξαναθυμηθούμε τη συμμετοχή αυτή παρουσιάζοντας την 911 Carrera Panamericana» δήλωσε ο Camilo San Martin, διευθυντής της Porsche Μεξικού.

To μοντέλο βασίζεται στην 911 Carrera S Cabriolet και είναι βαμμένο, όπως και η 356 S Cabriolet που έλαβε μέρος στο ράλι, σε χρώμα Gentian Blue. Παράλληλα, οι ζάντες της 911 είναι βαμμένες στο ίδιο χρώμα με το κέντρο τους σε ασημί, όπως και στο αυτοκίνητο του 1952.

Οι δαγκάνες είναι βαμμένες μαύρες, στο πλάι του αυτοκινήτου δεσπόζει το νούμερο 11, ενώ η γρίλια στο πίσω μέρος είναι άσπρη. Επιπλέον, η υφασμάτινη οροφή του έχει χρώμα Graffiti Gray..

Porsche 911 Carrera Panamericana

Το εσωτερικό έχει ταπετσαρία σε γκρι δέρμα με το κράνος να είναι επενδυμένο στο προσκέφαλο των καθισμάτων. Σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου όπως στη δεξιά πλευρά του ταμπλό υπάρχει η επιγραφή «911 Carrera S – La Carrera Panamericana 1952».

Η μοναδική Porsche 911 Carrera Panamericana θα δημοπρατηθεί το 2023 και μέρος των εσόδων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube