H Mercedes-AMG ανακοινώνει την GT 73 [video]

H Mercedes-AMG ανακοινώνει την GT 73 [video]

Η πρώτη Mercedes-AMG με επαναφορτιζόμενο υβριδικό κινητήρα βρίσκεται καθ’ οδόν. Ιδού το πρώτο video για την GT 73, με τον twin-turbo 4λιτρο V8 4.0 και ηλεκτρομοτέρ για συνδυσμένη ισχύ 800 ίππων.

Η Mercedes-Benz είχε ήδη ανακοινώσει ότι o εξηλεκτρισμός θα βρίσκεται στην ατζέντα της επόμενης δεκαετίας στην AMG. Και ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα επωφεληθούν από την επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία θα είναι η GT 73. Μια αρίθμηση που δεν είναι στην πραγματικότητα νέα στη Mercedes-Benz, δεδομένου ότι είχε ήδη χρησιμοποιηθεί από τη ρόουντστερ SL στη δεκαετία του ’90, μια πολύ σπάνια και πανίσχυρη έκδοση.

Βέβαια, η νέα Mercedes-AMG GT 73 θα είναι πιθανότατα λιγότερο περιορισμένη σε παραγωγή, αλλά θα είναι για άλλη μια φορά ένα πραγματικό σύμβολο της μανίας «AMG», τα μοντέλα της οποίας αποτελούν τα φλάμπουρα της γερμανικής φίρμας. Το αυτοκίνητο πατά πάνω στη βάση της Mercedes-AMG GT 63 αλλά με μια μεγάλη καινοτομία: Την παρουσία ενός ηλεκτρικού κινητήρα που ανεβάζει τα άλογα στα 800, έναντι των 639 ίππων που διαθέτει στην πιο ισχυρή της έκδοση, η GT 63 S.

Το αυτοκίνητο θα διατεθεί στην αγορά το 2020 και σε μια τιμή που εκτιμούμε στην Ελλάδα κοντά στις €250.000. Ωστόσο, η παρουσία επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος που θα μειώνει τις εκπομπές CO2 πιθανότατα θα τύχει των ευνοϊκών ρυθμίσεων που επίκεινται να ψηφιστούν στη χώρα μας τους προσεχείς μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube