H McLaren ετοιμάζει το «καλύτερο GT του κόσμου» [video]

H McLaren ετοιμάζει το «καλύτερο GT του κόσμου» [video]

Η McLaren ομαδοποιεί τα σπορ αυτοκίνητα της σε τρεις ξεχωριστές σειρές: Sports, Super και Ultimate. Ε! To νέο μοντέλο της δεν θα ανήκει σε καμία από αυτές!

Το πιο κοντινά επερχόμενο μοντέλο της McLaren δεν θα συμπεριληφθεί σε καμία από τις υφιστάμενες σειρές Sports, Super και Ultimate, αλλά θα δημιουργήσει μια δική του, μοναδική κατηγορία: Θα είναι ένα grand tourer.

Χθες με μια ανακοίνωση-έκπληξη στο Σαλόνι της Γενεύης, η McLaren δήλωσε ότι σκοπεύει να φέρει ένα grand tourer στην αγορά, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου της «Track 25». Κι ενώ η McLaren δεν αποκάλυψε το όνομα του grand tourer (θα γίνει τις προσεχείς εβδομάδες) ή ποιος θα είναι ο τελικός σχεδιασμός του, έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα του αυτοκινήτου με καμουφλάζ.

«Κάτω από το καμουφλάζ είναι αυτό που περιγράφουμε ως η McLaren των GT: Ένα αεροδυναμικό και τολμηρά κομψό αυτοκίνητο με την κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια να βρίσκεται εκεί για συγκεκριμένο λόγο», δήλωσε ο CEO της McLaren Automotive, Mike Flewitt, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της βρετανικής φίρμας στη Γενεύη. Έτσι λοιπόν, έχουμε ένα αυτοκίνητο πολύ «McLaren», με το ίδιο DNA με τη Speedtail, ενώ στο εσωτερικό του έχουμε χρησιμοποιήσει όμορφα και πολυτελή υλικά. Μια καμπίνα ευρύχωρη, κομψή, μοντέρνα».

Πρόσθεσε δε ότι το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για το δρόμο, για να οδηγείται σε μεγάλες αποστάσεις –τι GT θα ήταν, άλλωστε!, και πως θα είναι το ελαφρύτερο και πιο οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Ο Flewitt, είπε πως οδήγησε το αυτοκίνητο πρόσφατα στην Ισπανία και έχει δώσει την τελική έγκριση, προσθέτοντας πως το λανσάρισμά του είναι θέμα λίγων μηνών, το πιθανότερο το προσεχές φθινόπωρο.

Στη φωτογραφία (και στο video) δεν φαίνονται πολλά, αλλά τα πίσω φώτα δείχνουν να είναι παρόμοια με αυτά που συναντάμε στη Senna και στη Speedtail, αμφότερα μέλη της σειράς Ultimate της McLaren.

Το grand tourer της βρετανικής εταιρείας θα ακολουθήσει τη 720S Spider, την 600LT Spider και την επερχόμενη Speedtail στο πρόγραμμα του Track 25. Το επιχειρηματικό σχέδιο, που ξεκίνησε το 2018, αναφέρει το λανσάρισμα 18 νέων μοντέλων ή παραγώγων υφιστάμενων αυτοκινήτων έως το 2025, μέσα μια επένδυση ύψους $2,1 δισ.

Εν τω μεταξύ, σε μυστικό event της εταιρείας όπου είμαστε προσκεκλημένοι μας έδειξαν τη McLaren Senna GTR, της οποίας επίσημες λεπτομέρειες θα μάθουμε την ερχόμενη Παρασκευή. Εκείνο που μπορούμε προς το παρόν να σας πούμε είναι ότι το αυτοκίνητο θα αποδίδει +25 άλογα, θα είναι πιο ελαφρύ κατά 12 kg, ενώ τα ανασχεδιασμένα φτερά, το σπλίτερ και τα άλλα αεροδυναμικά βοηθήματα βάζουν ακόμα 7,5 πόντους στο πλάτος του αυτοκινήτου. Η πίσω αεροτομή έχει κάθετες «πλάκες» που κατεβαίνουν μέχρι κάτω, αγκαλιάζοντας στην ουσία τα πίσω φτερά, και ενώνονται με τον πολύ μεγαλύτερο διαχύτη. Η McLaren Senna GTR θα έχει συνολικά αναθεωρημένη (ενεργή) αεροδυναμική και θα παράγει πάνω από 1.000 kg κάθετηw δύναμηw, όπως μας ανέφεραν, χωρίς να προσδιορίσουν σε ποια ταχύτητα. Παρότι θα έχει μεγαλύτερους τροχούς, αερόγρυλους, πυρόσβεση, τηλεμετρία κ.ά. θα είναι ελαφρύτερη, όπως είπαμε, κατά 12 kg. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, ενώ η παραγωγή της θα περιοριστεί στα 75 κομμάτια.

Όσον αφορά την εμπορική χάρτα της McLaren, το περιθώριο κέρδους τη φέρνει στους οικονομικούς στόχους της με 2.500 αυτοκίνητα. Επιπλέον κέρδος προγραμματίζει από την εξατομίκευση των αυτοκινήτων, καθώς κάτι τέτοιο ζητούν όλο και περισσότεροι πελάτες. Ως εκ τούτου εκείνο που αναμένουμε είναι να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο ο κύκλος εργασιών της MSO, είτε μέσω της κλιμάκωσης της εξατομίκευσης είτε μέσω ακόμη πιο εντυπωσιακών στοιχείων στην γκάμα της προσφοράς της. Για παράδειγμα, η MSO δημιούργησε ένα χρώμα που κοστίζει 150.000 στερλίνες και θέλει 270 ώρες για την πλήρη επίθεσή του. Και έχει ζήτηση...

colour

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube