H Lotus συνεχίζει τον εορτασμό των 50 χρόνων της με μια Exige 350 Special Edition

H Lotus συνεχίζει τον εορτασμό των 50 χρόνων της με μια Exige 350 Special Edition

Η Lotus Exige 350 Special Edition είναι το τελευταίο εορταστικό μοντέλο που παρουσιάζει στο Hethel η βρετανική φίρμα για τα 50χρονά της.

Βασισμένη στη Lotus Exige Sport 350, αυτή νέα σπέσιαλ έκδοση έρχεται με μικρότερο βάρος, ενισχυμένες επιδόσεις, αλλά και αποκλειστικό χρώμα και έξτρα εξοπλισμό στην καμπίνα ως στάνταρ.

Κάτω από το καπό, ο 3,5λιτρος κομπρεσοράτος κινητήρας V6, που αποδίδει 350 PS και 40,8 kgm, καθιστά το αυτοκίνητο ικανό να γράφει 0-100 km/h σε 3,7” (0,2” κάτω από τη στάνταρ Exige 350) και να πιάνει στην ευθεία τα 274 km/h. Τα καλύτερα νούμερα επιτεύχθηκαν χάρη στη μείωση του βάρους και στο ταχύτερο χειροκίνητο σασμάν. Σύμφωνα με τη Lotus, η Exige 350 Special Edition γυρίζει στην πίστα του Hethel σε 1’ 29” 8.         

H μείωση του βάρους κατά 26 kg (1.099 kg πλέον) προήλθε από την αναθεωρημένη γρίλια στο καπό του μοτέρ (από την Exige Cup 350), τα ανθρακονημάτινα σπορ καθίσματα, τις νέες σφυρήλατες ζάντες και την μπαταρία ιόντων λιθίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lotus Exige 350 Sport Roadster

Η παραγωγή της σπέσιαλ έκδοσης της Exige 350 θα περιοριστεί σε 50 κομμάτια που θα διατεθούν στη Βρετανία (φυσικά), στη Γερμανία και στην Ιαπωνία.

«Η Lotus Exige είναι το ταχύτερο σπορ αυτοκίνητο στο δρόμο, από σημείο σε σημείο. Κανένα άλλο δεν μπορεί να ισοφαρίσει το επίπεδό της σε προσιτή απόδοση και πρόσφυση», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jean-Marc Gales. «Είναι ελαφριά, ευέλικτη και εξαιρετικά γρήγορη, με εκείνη την καθαρότητα που περιμένει κάποιος από μια Lotus. Είναι ένα πραγματικό θηρίο που χρειάζεται εξημέρωση, αλλά που δεν θα γυρίσει να σε δαγκώσει».

[Πηγή Lotus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube