H Land Rover Classic αποκαλύπτει το συλλεκτικό Defender Works V8 Trophy II

H Land Rover Classic αποκαλύπτει το συλλεκτικό Defender Works V8 Trophy II

Η Land Rover Classic αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά των παγκόσμιων αποστολών της Land Rover δημιουργώντας 25 οχήματα Classic Defender Works V8 Trophy II με ένα μοναδικό εξωτερικό φινίρισμα.

Η Land Rover Classic θα λανσάρει 25 Classic Defender Works V8 Trophy II για να τιμήσει την παγκόσμια κληρονομιά της στις αποστολές off-road και τα ταξίδια εξερεύνησης.

Επί επτά δεκαετίες, τα Land Rover εξερευνούν διαδρομές που μέχρι πρότινος ήταν απροσπέλαστες. Κάθε όχημα φέρει ένα μοναδικό καμουφλάζ που αντιπροσωπεύει 23 τοποθεσίες που το θρυλικό 4x4 έχει αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της 70χρονης περιπετειώδους ιστορίας του, όπως περιοχές από το Camel Trophy, το First Overland, και το G4 Challenge. Η σχεδίαση περιλαμβάνει επίσης αρκετά κρυμμένα Land Rover και το εμβληματικό τους σχήμα σε σιλουέτες.

Τα μοναδικά, καμουφλαρισμένα μοντέλα Classic Defender Works V8 Trophy που τιμούν την παντός εδάφους κληρονομιά της Land Rover, θα δημιουργηθούν από μοντέλα Defender της περιόδου 2012-2016, τα οποία αφού απογυμνωθούν, θα ανακατασκευαστούν εκ νέου στο χέρι ακολουθώντας αυστηρά πρότυπα και βελτιωμένες υψηλές προδιαγραφές, με τη δημιουργική υπογραφή της αποκλειστικής, εξειδικευμένης ομάδας μας στην Land Rover Classic. 

Defender Works V8 Trophy II

«Το Defender έχει κατακτήσει εδάφη σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο μας Classic Works V8 Trophy II τιμά αυτή την κληρονομιά με τη μοναδική του εξωτερική σχεδίαση, αποτίοντας φόρο τιμής σε μερικές από αυτές τις εκπληκτικές τοποθεσίες. Καθένα από τα 25 οχήματα που διατίθενται είναι ένα προϊόν αγάπης το οποίο αποτελεί δημιούργημα -σε επίπεδο προμήθειας εξαρτημάτων, συναρμολόγησης και ανακατασκευής- της παθιασμένης εξειδικευμένης ομάδας μας. Πέρα από την απόκτηση ενός άκρως συλλεκτικού οχήματος, οι ιδιοκτήτες μας θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θέσουν το δικό τους όχημα στην απόλυτη δοκιμασία σε ένα ειδικό διαγωνισμό Land Rover Trophy» δήλωσε ο Michael van der Sande, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations.

Κάτω από το καπό των συλλεκτικών Defender θα βρίσκεται ο 5λιτρος V8 βενζινοκινητήρας της Land Rover που αποδίδει 405 PS και 515 Nm ροπής και θα συνδυάζεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF. Κάθε μοντέλο αναδημιουργείται, με αναβαθμισμένη ανάρτηση, βελτιώσεις στο σύστημα διεύθυνσης και αναβαθμισμένα φρένα. Το Classic Works V8 Trophy II θα προσφέρεται σε εκδόσεις 90 και 110 καθώς και σε 110 Double Cab Pick-Up, για πρώτη φορά σε μοντέλο Trophy. Στην παρτίδα παραγωγής των 25 αντιτύπων, η Land Rover Classic θα δημιουργήσει μόνο 5 Double Cab Pick-up, ενώ τα υπόλοιπα 20 οχήματα θα αποτελούνται από δέκα εκδόσεις 90 και δέκα 110.
Το εξωτερικό υιοθετεί ένα ξεχωριστό ασπρόμαυρο θέμα, με μοναδικό καμουφλάζ που ανέπτυξε η ομάδα Σχεδίασης της Land Rover Special Vehicles. Το κυρίως αμάξωμα έχει φινίρισμα σε Fuji White με μια αντίθεση οροφής σε Narvik Black και εξωτερικά στοιχεία σε Gloss Black, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών, όπως πριτσίνια, βίδες και αεραγωγούς. Οι Gloss Black ζάντες αλουμινίου 18” Sawtooth ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση. 

Defender Works V8 Trophy II

Το καμουφλάζ περιλαμβάνει 23 τοποθεσίες όπου η Land Rover έχει κατακτήσει απαιτητικά εδάφη στις εκτός δρόμου εξερευνήσεις της σε διάστημα 70 και πλέον χρόνων. Αυτά περιλαμβάνουν ιστορικές off-roading προκλήσεις, καθώς και πρόσφατες αποστολές της Land Rover σε περιοχές από τη Νότια Αφρική και το Λάος μέχρι το Περού.

Μία σειρά εξωτερικών βελτιώσεων εξασφαλίζει αδιάλειπτη απόδοση σε όλες τις εδαφικές συνθήκες. Μπροστά, ένα προστατευτικό πλαίσιο σχήματος φιλοξενεί ένα βαρούλκο μπροστά από μία ειδική εμπρός μάσκα. Το μαύρο καπό φέρει ένα σατινέ φινίρισμα για μείωση της αντανάκλασης σε φωτεινές συνθήκες, ενώ μία υψηλής απόδοσης και πλήρους πλάτους μπάρα φώτων LED μήκους 1.27 m προσφέρει τέλεια ορατότητα σε όλες τις εδαφικές συνθήκες τη νύχτα.

Το Classic Defender Works V8 Trophy II έχει βάθος βύθισης 500 mm, ένα πίσω σημείο σύνδεσης για ρυμούλκηση και διαθέτει πλαϊνά σκαλοπάτια και ένα εξωτερικό roll-bar για πρόσθετη προστασία του αμαξώματος. Μία πίσω σκάλα παρέχει πρόσβαση στη σχάρα οροφής, ενώ ανάμεσα στις διακριτικές λεπτομέρειες είναι το σήμα Land Rover Trophy και ένα λευκό λογότυπο στους λασπωτήρες.

Defender Works V8 Trophy II

Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα Recaro φέρουν επένδυση υψηλής ποιότητας από ασπρόμαυρο δέρμα Windsor με ραφές αντίθεσης, συνδυάζοντας στήριξη και άνεση. Η δερμάτινη επένδυση επεκτείνεται στο ταμπλό, τις πόρτες και την οροφή, προσφέροντας ένα χειροποίητο φινίρισμα σε όλη την καμπίνα. 

Το σύγχρονο σύστημα infotainment της Land Rover Classic με ενσωματωμένη πλοήγηση και συνδεσιμότητα φορητών συσκευών εξασφαλίζει ότι οι πιο πρόσφατες προτάσεις πολυμέσων φιλοξενούνται στο αυθεντικό ταμπλό. Ο εργονομικός επιλογέας ταχυτήτων Pistol Shifter της Land Rover για το αυτόματο κιβώτιο ZF τοποθετείται για πρόσθετο έλεγχο.

Την τελική πινελιά στο εσωτερικό βάζει ένα ρολόι Land Rover Trophy της Elliot Brown στο κέντρο του ταμπλό, με το μοναδικό του καντράν να καθρεπτίζει το σχέδιο του εξωτερικού καμουφλάζ. Η Elliot Brown προμηθεύει για μία ακόμα φορά τους ιδιοκτήτες του Trophy με ένα μοναδικό, ανθεκτικό ρολόι χειρός Competitor’s Edition. Και για όσους δεν έχουν την τύχη να εξασφαλίσουν ένα από τα οχήματα περιορισμένης παραγωγής, η Elliot Brown διαθέτει 1.000 ρολόγια εμπνευσμένα από το Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II.

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube