H FIAT κόβει το 124 Spider

H FIAT κόβει το 124 Spider

Τρία μόλις χρόνια ύστερα από το λανσάρισμά του, η FΙΑΤ βάζει τέλος στην καριέρα του ρόουντστερ 124 Spider που μοιράζεται την πλατφόρμα του με το Mazda MX-5. Παραμένει όμως στον κατάλογο της Abarth.

Οι Mazda και FIAT συνεργάστηκαν αντιστοίχως για τα πρότζεκτ «MX-5» και «124 Spider». Αλλά για τη τορινέζικη εταιρεία, το ταξίδι πρόκειται να σταματήσει. Συνάδελφοί μας στον ιταλικό Τύπο ανακοινώνουν τη διακοπή της παραγωγής, μόλις τρία χρόνια ύστερα από το λανσάρισμα του αυτοκινήτου. Πρέπει να ειπωθεί ότι ο σχεδιασμός του ιταλικού μοντέλου Ιταλίας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος: Η πλατφόρμα ναι μεν είναι κοινή με το MX-5, αλλά ο κινητήρας είναι ιταλικός, όπως και κάποιες ενισχύσεις του αμαξώματος, το σύστημα διεύθυνσης, αλλά και οι αναρτήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: FIAT 124 Spider Lusso

Ένας ακόμα συνδυασμός που έρχεται να επιβαρύνει βαρύνει το βασικό πρόβλημα του Spider είναι η αναβάθμιση του 4κύλινδρου MutliΑir 1.4 Turbo για να περάσει τα προσεχή περιβαλλοντικά πρότυπα. Και το τελευταίο είναι προφανώς αυτό που έπεσε βαριά στο ζύγι, αναγκάζοντας τη FIAT να σταματήσει την παραγωγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ FIAT 124 Sport Spider 1967-1972 [video]

Τον κίνδυνο για το 124 Spider τον είχαμε εντοπίσει ήδη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν αμφισβητήθηκε η ανανέωσή του εντός του ιταλικού ομίλου. Οι πωλήσεις του όχι μόνο παρέμειναν σε χαμηλό επίπεδο, φτάνοντας μόλις τα 4.000 αυτοκίνητα τo 2019, αλλά δημιουργούσε και σύγχυση στο Abarth 124. Μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στην niche γκάμα (και μάρκα) της FCA ειδικά στην κατηγορία ρόουντστερ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube