H επερχόμενη Mercedes GLB θα είναι ένα “baby G-Wagen”

H επερχόμενη Mercedes GLB θα είναι ένα “baby G-Wagen”

To μικρό SUV, ανάμεσα στην GLA και την GLC, θα ενσωματώνει σχεδιαστικά στοιχεία από την εμβληματική G-Class.

Η Mercedes έχει στραφεί στο εμβληματικό G-Wagen για να αντλήσει έμπνευση για τη σχεδίαση της μικρής GLB που αναμένεται το 2019.

Η GLB θα τοποθετείται ανάμεσα στην GLA και την GLC, στην γκάμα των SUV της εταιρείας. Όμως, αντί να υιοθετεί την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με τα δύο αυτά μοντέλα, θα διαφοροποιείται και θα μοιάζει με μικρό G-Wagen (όπως λένε οι «τζιπάδες» την αγέραστη G-Class)

Το μεγάλο, σκληροτράχηλο 4x4 της Mercedes, παρότι εμφανίστηκε το 1979, συνεχίζει να κάνει καλές πωλήσεις, παρά τη σχετικά περιορισμένη εξέλιξή του τα 37 αυτά χρόνια.

Όμως, καθώς οι τιμές της G-Class ξεκινούν από τα 145.680 ευρώ (στην Ελλάδα), η νέα GLB θα προσφέρει μια σαφώς πιο προσιτή εναλλακτική λύση για όσους ζητούν ένα «πραγματικό» 4x4. Οι αποκλειστικές εικόνες από το βρετανικό Auto Εxpress μας δίνουν μια ιδέα του πώς θα μοιάζει το νέο μικρό SUV όταν παρουσιαστεί σε τρία χρόνια.

Το Auto Express λέει ότι η GLB θα δανείζεται πολλές ιδέες από το πρωτότυπο Ener-G Force, που είχε εκθέσει η Mercedes στο LA Motor Show το 2012 (φωτ. κάτω).

Αναμένεται η GLB να ενσωματώνει σχεδιαστικά στοιχεία από την G-Class της παλιάς σχολής, σε σύγχρονη εκτέλεση τύπου GLC. Η κάθετη μάσκα και οι γωνιώδεις γραμμές θα τη διαφοροποιούν άμεσα από τα άλλα SUV της Mercedes. Αναμένεται επίσης να προσφέρεται κι ένα πακέτο off-road με διαφορετικούς προφυλακτήρες και αυξημένες γωνίες προσέγγισης/αποχώρησης για μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου.

Ενώ η εμφάνιση της GLB θα θυμίζει το G-Wagen των ’70s, η τεχνολογία της θα είναι υπερσύγχρονη. Λέγεται ότι το μικρό 4x4 θα βασίζεται σε μια έκδοση της νέας πλατφόρμας MFA2 που θα αποτελεί τη βάση για την επόμενη A-Class του 2018 και την νέα GLA του 2019. Πέρα από το ότι θα είναι ελαφρύτερη και πιο άκαμπτη από τη σημερινή, η νέα αυτή πλατφόρμα θα προσφέρεται σε δύο παραλλαγές: με στάνταρ μεταξόνιο και με μακρύτερο κατά 120 mm για τις 7θέσιες εκδόσεις.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube