Grassi 044S, ένα ακόμα αντίδοτο μέχρι να ξυπνήσει η Lancia

Grassi 044S, ένα ακόμα αντίδοτο μέχρι να ξυπνήσει η Lancia

Με σαφείς αναφορές στη θρυλική Lancia Delta S4, το Grassi 044S θα παραχθεί σε μόλις 44 αντίτυπα και κινείται από έναν biturbo 3.0 lt.

O κόσμος διψά για Lancia και μέχρι η ιταλική φίρμα να ανασυνταχθεί και να επιστρέψει στην αγορά -μάλλον όμως όχι όπως θα την θέλαμε οι περισσότεροι- το κενό φροντίζουν να καλύπτουν διάφοροι φιλόδοξοι κατασκευαστές μικρής κλίμακας, όπως η Grassi Scuderia Milanese με έδρα το Μιλάνο. Δικό της δημιούργημα είναι το εικονιζόμενο Grassi 044S που δεν κρύβει ότι είναι μια σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Lancia Delta S4 της δεκαετίας του '80. 

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου Milano Monza 2023 και εξοπλίζεται με έναν ισχυρό τετρακύλινδρο biturbo κινητήρα 3.0 lt με διπλή υπερτροφοδότηση, που είναι τοποθετημένος πίσω από τον πίσω άξονα.

Ο κινητήρας παράγει την εντυπωσιακή ισχύ των 640 ίππων και συνεργάζεται με ένα σύστημα τετρακίνησης με τρία διαφορικά για την αποτελεσματική μεταφορά όλης αυτής της ισχύος στο δρόμο.

Grassi 044S

Με συνολικό βάρος περίπου 1.200 kg (1.100 kg χωρίς καύσιμα και υγρά), το 044S υπόσχεται εντυπωσιακή επιτάχυνση. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2,9’’, με την τελική του ταχύτητα να πλησιάζει τα 300 km/h.

Νούμερα που είναι συγκρίσιμα με αυτά της Ferrari 296 GTB και πιθανότατα αφορούν την έκδοση του 044S με το σειριακό κιβώτιο έξι ταχυτήτων, αντί για το χειροκίνητο κιβώτιο που είναι επίσης διαθέσιμο ως επιλογή.

Για την επαφή του με το δρόμο είναι εξοπλισμένο με τροχούς 19’’ που φορούν ελαστικά με πλάτος 285 mm εμπρός και 305 mm πίσω. Την επιβράδυνσή του από την άλλη αναλαμβάνουν εξαπίστονες δαγκάνες στον εμπρόσθιο άξονα και τετραπίστονες στον πίσω.

Αξίζει να σημειώσουμε επιπλέον ότι την εντυπωσιακή εμφάνιση του Grassi 044S υπογράφει ο πρώην σχεδιαστής της Alfa Romeo, Giuseppe Armano.

Παρόλο που η εταιρεία Grassi δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή ή το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του 044S, γνωρίζουμε ότι θα κατασκευαστούν μόνο 44 μονάδες του αυτοκινήτου -ένας αριθμός που αποτελεί και τον λόγο για το όνομά του. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube