GMA T.33: Mε V12 κινητήρα που θα στροφάρει έως τις 11.100 rpm

GMA T.33: Mε V12 κινητήρα που θα στροφάρει έως τις 11.100 rpm

Το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο της Gordon Murray Automotive, το T.33, θα τροφοδοτείται από μια αναθεωρημένη έκδοση του V12 κινητήρα των 3,9 lt του T.50 και θα στροφάρει έως τις 11.100 rpm!

«Για ακόμη μια φορά, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την Cosworth ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού έναν εξατομικευμένο κινητήρα για τις ανάγκες του νέου μας μοντέλου, του Τ.33. Κάθε λεπτομέρεια σε αυτόν τον κινητήρα, μέχρι και το τελευταίο του εξάρτημα, σχεδιάστηκε και μελετήθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που ονειρευόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της GMA, Gordon Murray. 

gma

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νέο δημιούργημα της GMA, το Τ.33, θα είναι και αυτό κεντρομήχανο (όπως το Τ.50) αλλά ελαφρώς πιο «γήινο» σε προδιαγραφές σε σχέση με το μεγάλο αδερφάκι του, από την άποψη ότι θα αποδίδει 655 PS με 467 Nm ροπής. 

Και το Τ.33 θα παράγεται στις εγκαταστάσεις της φίρμας στο Windlesham, εκεί όπου πρόσφατα επενδύθηκαν περισσότερα από 50 εκατ. λίρες για την αναβάθμιση της μονάδας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube