Geely FY11 Coupé: Ετοιμάζεται το νέο SUV

Geely FY11 Coupé: Ετοιμάζεται το νέο SUV

Η Geely ετοιμάζει ένα κομψό κουπέ SUV που μιμείται τη Mercedes-Benz GLC Coupé και πατά πάνω στην ίδια πλατφόρμα με το Volvo XC40.

Ο κινεζικός γίγαντας Geely, η μητρική εταιρεία της Volvo, αποκάλυψε το τελευταίο μοντέλοthw και δεν πρόκειται για ένα κόμπακτ χάτσμπακ, όπως αρχικά αναμενόταν. Ανταποκρινόμενη στα σημεία των καιρών, το επικείμενο μοντέλο από την Geely θα είναι ένα καμπύλο SUV με στιλ κουπέ, μιμούμενο τη σιλουέτα των Mercedes-Benz GLC Coupé και BMW X4.

To νέο μοντέλο με την ονομασία Geely FY11 Coupé, κοινοποιήθηκε μέσω μιας μια φωτογραφίας του νέου SUV μαζί την τεχνική πληροφορία ότι θα υποστηρίζεται από τη σουηδική πλατφόρμα CMA -Compact Modular Architecture. Ως εκ τούτου θα μοιράζεται την πλειονότητα των μηχανικών μερών του με το Volvo XC40 και η εμπορική καριέρα του αρχικά θα περιοριστεί τη σινική αγορά. Οπότε στο νέο Geely FY11 Coupé αναμένεται να ενσωματώνει πολλές από τις τεχνολογίες του Volvo XC40, όπως τo 12,3ιντσο ψηφιακό καντράν, το ημιαυτόνομο τιμόνι, ένα πλήρες πακέτο αερόσακων, αυτόνομο φρενάρισμα εκτάκτου ανάγκης, ισχυρό κλωβό επιβατών, αλλά και μια γκάμα από μοντέρνους κινητήρες.

Geely FY11 Coupé

Παρόλο που η Geely δεν έχει επιβεβαιώσει επί του παρόντος τα συστήματα κίνησης, η πλατφόρμα CMA είναι σχεδιασμένη προκειμένου να είναι συμβατή με τετρακίνηση και προσθιοκίνηση διάταξη, κινούμενη είτε από αμιγώς ηλεκτρικά είτε υβριδικά είτε θερμικά (3κύλινδρα και 4κύλινδρα) συστήματα κίνησης. Μάλιστα, αν ακολουθήσει την εξέλιξη του XC40, το νέο Geely FY11 Coupé θα αποδίδει από 156 έως 252 άλογα, ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα. 

Geely FY11 Coupé

Η Geely λέει ότι το νέο κουπέ SUV θα δίνει «πραγματικά αθλητικά διαπιστευτήρια ως το πιο επικεντρωμένο στον οδηγό αυτοκίνητο μέχρι σήμερα» και θα είναι «ισχυρή δήλωση για τα επόμενα βήματα της σχεδιαστικής γλώσσας της Geely Auto».

Η κινεζική φίρμα αναδεικνύει το «ευρύ και με αυτοπεποίθηση αποτύπωμα» του νέου SUV, τονίζοντας λυρικά στοιχεία όπως τα δυναμικά φώτα ημέρας που «δίνουν στο κουπέ SUV τη δυναμική όψη αρπακτικού αιλουροειδούς».

Geely FY11 Coupé

Σχεδιασμένο στη Σαγκάη και εποπτευόμενο από τον αρχισχεδιαστή της Geely, Peter Horbury, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για τις αδελφές φίρμες, Lotus, Proton και Lynk & Co, το νέο SUV αντιπροσωπεύει αυτό που η εταιρεία λέει ότι είναι το επόμενο βήμα της σχεδιαστικής γλώσσας της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube