Ford Mustang R-Spec από την Αυστραλία

Ford Mustang R-Spec από την Αυστραλία

Ειδική έκδοση της Mustang σε περιορισμένη παραγωγή 500 μονάδων.

Η Ford παρουσίασε τη νέα Mustang R-Spec, μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής με αυξημένη απόδοση που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 500 μονάδων, αποκλειστικά για την αγορά της Αυστραλίας.

Το R-Spec εξελίχθηκε από το τοπικό παράρτημα της Ford σε συνεργασία με την Herrod Performance (τον μεγαλύτερο προμηθευτή εξαρτημάτων Ford Performance εκτός Β.Αμερικής) με έδρα τη Μελβούρνη. Το μοντέλο θα συναρμολογείται μέσα σε ένα από τα παλιά εργοστάσια της Ford στο Broadmeadows, κοντά στη γραμμή παραγωγής του αυστραλέζικου Falcon που έκλεισε το 2016.

Ford

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως κρίνοντας από τον Supercharger των Ford Performance και Roush ο οποίος είναι διαθέσιμος ως κιτ και στις ΗΠΑ, η απόδοση του V8 κινητήρα 5,0 λίτρων θα βρίσκεται κοντά στα 710 PS και τα 830 Nm ροπής, σπάζοντας το ρεκόρ για το ισχυρότερο Ford που κυκλοφόρησε ποτέ στην Αυστραλία. Ο κινητήρας συνεργάζεται αποκλειστικά με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Η μέση κατανάλωση διαμορφώνεται στα 14 l/100km, δηλαδή 1 λίτρο αυξημένη σε σύγκριση με του "απλού" Mustang V8.

Το μοντέλο εξοπλίζεται με μαγνητικά ελεγχόμενη ενεργή ανάρτηση με χαμηλωμένα ελατήρια κατά 20mm σε σχέση με το απλό Mustang. Επιπλέον, οι αντιστρεπτικές είναι παχύτερες κατά 5 mm εμπρός (37 mm) και κατά 3 mm πίσω (25,2 mm).

Ford Mustang R-Spec

Εξωτερικά, η έκδοση R-Spec θα ξεχωρίζει από τα αυτοκόλλητα, την ελαφρώς διαφοροποιημένη εισαγωγή αέρα εμπρός, την εξάτμιση, την αεροτομή και τις μαύρες ζάντες 19" που φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S 255/40 εμπρός και 275/40 πίσω.

Η τιμή για κάθε μία από τις 500 μονάδες του Ford Mustang R-Spec θα ξεκινά από τα $99.980 aud (δηλαδή €61,312 ευρώ), ενώ τα πρώτα μοντέλα θα πατήσουν στους δρόμους της Αυστραλίας στις αρχές του 2020. Πάντως η Ford Αυστραλίας αναφέρει πως το βελτιωμένο μοντέλο ικανοποιεί όλες τις προδιαγραφές και θα μπορούσε να παραχθεί μαζικά αν το αποφασίσουν από τα κεντρικά. 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube