Ford Focus ST: 2.0 τούρμπο και αυτόματο σασμάν

Ford Focus ST: 2.0 τούρμπο και αυτόματο σασμάν

Σύμφωνα με τον αυστραλέζικο Τύπο, η προσεχής γενιά του Ford Focus ST θα διατηρήσει το 4κύλινδρο δίλιτρο μοτέρ τούρμπο, αλλά με την προσθήκη και αυτόματου σασμάν στην γκάμα.

Με την άφιξη του νέου Focus ακολουθούν αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, οι εκδόσεις ST και RS. Το ST θα λανσαριστεί πρώτο και οι συνάδελφοί μας στο αυστραλέζικο Motoring ανακοίνωσαν ήδη τις πρώτες λεπτομέρειες για το σπορ Focus που βρίσκεται στο τέλος της εξέλιξής του: Δίλιτρο, 4κύλινδρο μοτέρ τούρμπο και κίνηση εμπρός. Φυσικά, όπως διαβάζετε, πρόκειται για την υφιστάμενη διαμόρφωση στο ST, αν και η Ford θα φροντίσει να προσαρμόσει το μπλοκ της να ανταποκρίνεται στο πρωτόκολλο Euro 6d temp, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός φίλτρου σωματιδίων.

Μέχρι στιγμής, τίποτα δεν προκαλεί έκπληξη, αλλά το Motoring ανακοινώνει επίσης την άφιξη, για πρώτη φορά στο Focus ST, ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου με shifters στο τιμόνι. Και μιας και μιλάμε για αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, σαφώς θα πρόκειται για ένα σασμάν με μετατροπέα ροπής, προφανώς προσαρμοσμένου στον αθλητικό χαρακτήρα του Focus ST.

Η υιοθέτηση αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων θα είχε σημαντικό εμπορικό αλλά και ουσιαστικό νόημα σε αυτήν την κατηγορία, όπου τα μόνα μοντέλα που δεν έχουν αυτήν την επιλογή είναι το Hyundai i30 N (όχι για πολύ ακόμη) και το Peugeot 308 GTI.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube