Ford Focus: Με ήπια υβριδικό σύστημα και ψηφιακό πίνακα οργάνων [video]

Ford Focus: Με ήπια υβριδικό σύστημα και ψηφιακό πίνακα οργάνων [video]

Το Focus αναβαθμίζεται με τον κινητήρα EcoBoost Hybrid της Ford και πλουσιότερο εξοπλισμό.

Η Ford παρουσίασε σήμερα την αναβαθμισμένη γκάμα του Ford Focus η οποία περιλαμβάνει πλέον τον ήπια υβριδικό κινητήρα 1.0 EcoBoost Hybrid και εισάγει ψηφιακό πίνακα οργάνων στο εσωτερικό.

Ξεκινώντας από τα μηχανικά μέρη, ο τρικύλινδρος 1.0 EcoBoost Hybrid με ήπια υβριδικό σύστημα 48V και τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου - γνωστός από τα Puma και Fiesta - διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος με 125 PS και 155 PS. Στην ισχυρότερή του έκδοση, ο 1.0 EcoBoost Hybrid αντικαθιστά τον 1.5 EcoBoost, με +5 PS και βελτίωση 17% στην οικονομία καυσίμου. Ενδεικτικά, η μέση κατανάλωση ξεκινά από τα 4,1 lt/100km ενώ οι εκπομπές C02 διαμορφώνονται στα 93 g/km (NEDC).

Το ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt αποτελείται από την μίζα/γεννήτρια (BISG) που ανακτά ενέργεια και την αποθηκεύει σε μια μπαταρία Li-Ion 10 Ah που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού, και στη συνέχεια την εκμεταλλεύεται για να διευκολύνει το έργο του βενζινοκινητήρα, βελτιώνοντας την οικονομία καυσίμου αλλά και τις επιδόσεις.

Εκτός από τον 1.0 EcoBoost Hybrid, το Focus διατίθεται και με τους πετρελαιοκινητήρες 1.5 EcoBlue (120 PS) και 2.0 EcoBlue (150 PS) που συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων.

Focus

Στο εσωτερικό, το μικρομεσαίο της Ford αναβαθμίζεται τεχνολογικά με το νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3". Επίσης, αποκτά το σύστημα FordPass Connect που επιτρέπει απομακρυσμένο έλεγχο λειτουργιών του οχήματος μέσω smartphone και την προειδοποίηση Local Hazard Information για πιθανούς κινδύνους.

H γκάμα του Focus συνεχίζει να περιλαμβάνει το πλούσιο Titanium, το περιπετειώδες Active, το σπορ ST-Line και το πολυτελές Vignale. Επιπλέον, η νέα έκδοση Focus Connected διαθέτει στάνταρ επιφάνεια ασύρματης φόρτισης, navigation για το σύστημα SYNC 3 με οθόνη αφής 8" και φωνητικές εντολές, αισθητήρες παρκαρίσματος, Adaptive Cruise Control και κάμερα οπισθοπορείας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η αναβαθμισμένη γκάμα του Focus είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία στην Ευρώπη.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube