Ford Fiesta ST: Κάτι καλό ετοιμάζεται στο Nürburgring!

Ford Fiesta ST: Κάτι καλό ετοιμάζεται στο Nürburgring!

Ένα πρωτότυπο Ford Fiesta ST εντοπίστηκε να γυρνάει στο Nurburgring. Και δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι ετοιμάζεται μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση του hot hatch!

Ford Fiesta ST

Πριν από δύο μήνες το σουπερμίνι του Μπλε Οβάλ ανανεώθηκε συμπεριλαμβανομένου και του Fiesta ST. Αν και το ανανεωμένο μοντέλο κυκλοφορεί ήδη στην αγορά, ένα πρωτότυπο Fiesta ST εντοπίστηκε να κάνει γύρους στην πίστα του Nürburgring. Φήμες θέλουν να πρόκειται για μια ακόμα πιο σπορ εκδοχή του Ford Fiesta ST.

Mε μια πρώτη ματιά μοιάζει με ένα απλό Ford Fiesta ST. Όμως, οι πιο παρατηρητικοί θα διακρίνουν τις πιο μεγάλες χρυσές δαγκάνες εμπρός και την μειωμένη απόσταση από το έδαφος, συγκριτικά με το ST που κυκλοφορεί.

Ford Fiesta ST

Αυτό που δημιουργεί περισσότερες απορίες είναι ότι το πρωτότυπο βασίζεται στην προ-facelift έκδοση του Fiesta ST. Επιπροσθέτως, στην πίσω πόρτα από την πλευρά του οδηγού βρίσκεται προσκολλημένο ένα αντικείμενο τετράγωνου σχήματος το οποίο πιθανότατα είναι κάποιος αισθητήρας για μετρήσεις.

Τo Ford Fiesta ST είναι ένα από τα αγαπημένα μας καυτά σουπερμίνι και αναμφισβήτητα μια πιο καθαρόαιμη έκδοση θα ήταν συναρπαστική!

Οι μεγάλες χρυσές δαγκάνες είναι μάρκας BWI, όπως υποδηλώνει και το αυτοκόλλητο στο πορτμπαγκάζ. Μερικοί ισχυρίζονται πίσω από τη γρίλια του πρωτότυπου κρύβεται και ένα μεγαλύτερο ιντερκούλερ.

Tα μεγαλύτερα φρένα, η χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και η φημολογία μεγαλύτερου intercooler υποδηλώνουν πως πιθανότατα η Ford ετοιμάζει μια πιο γρήγορη και καθαρόαιμη εκδοχή του Ford Fiesta ST. 

Ford Fiesta ST

Δυστυχώς η Ford έχει αποκλείσει την ιδέα ενός Fiesta RS εδώ και τρία χρόνια. Εφόσον οι εικασίες γίνουν πραγματικότητα, η πιο γρήγορη εκδοχή του Fiesta ST ίσως αποτελέσει φόρο τιμής στο Fiesta WRC, το οποίο θα αντικατασταθεί την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από το υβριδικό Puma WRC.

[Πηγή: CarExpert]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube