To Fisker Karma επιστρέφει με άλλη ονομασία το 2016

To Fisker Karma επιστρέφει με άλλη ονομασία το 2016

Επτά χρόνια πριν, ο Henrik Fisker, μεταξύ άλλων πρώην σχεδιαστής της BMW, παρουσίασε το υβριδικό πολυτελές σεντάν Karma, αλλά η κατασκευή του σταμάτησε το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινεζική Wanxiang, νυν ιδιοκτήτης της Fisker, θα το επαναφέρει στη «ζωή» με την ονομασία Elux Karma.

O Fisker αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην εύρεση χρηματοδότησης. Τελικά η εταιρεία του πτώχευσε πέρυσι και εξαγοράστηκε από την Wanxiang.

Πηγές, που μίλησαν από το καθεστώς ανωνυμίας, αναφέρουν ότι το υβριδικό plug-in δεν θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Valmet στη Φινλανδία, αλλά ακόμα δεν έχει επιλεχθεί κάποιο εργοστάσιο.

Αρχικά η Wanxiang ήθελε να λανσάρει το νέο Karma φέτος, αλλά τελικά η παρουσίασή του θα γίνει στα μέσα του 2016 με τιμή γύρω στα $135.000, ή 20% ακριβότερα από το πρώτο Karma.

Η καθυστέρηση οφείλεται πιθανότατα στην προσπάθεια της εταιρείας ν’ αναβαθμίσει το Karma, το οποίο είναι σχεδίαση του 2008, ώστε να αντιμετωπίσει τον νεότερο ανταγωνισμό όπως το Tesla Model S.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube