Fiat: Panda και νέες εκδόσεις στο Παρίσι

Fiat: Panda και νέες εκδόσεις στο Παρίσι

Tο νέο Panda 4x4, το μόνο τετρακίνητο μοντέλο στην κατηγορία του και νέες εκδόσεις του, καθώς και το ανανεωμένο Punto θα παρουσιάσει η Fiat στο Σαλόνι του Παρισιού μαζί με νέες εκδόσεις των 500 και Freemont.


Το νέο Fiat Panda 4x4 τρίτης γενιάς - το μοναδικό τετρακίνητο μοντέλο της κατηγορίας. Το 5θυρο αυτοκίνητο έχ ι μήκος 3,68 μ, πλάτος 1,67 και ύψος 1,60, ενώ το μεταξόνιό του είναι 2.300 χιλιοστά. ο εσωτερικό υιοθετεί τις λύσεις που χρησιμοποιούνται στις προσθιοκίνητες εκδόσεις, με κάποιες σημαντικές καινοτομίες: μία νέα παραλλαγή σε πράσινο χρώμα του πλαισίου του ταμπλό που περιβάλλει τα όργανα και τη μεγάλη θήκη για μικροαντικείμενα, υφασμάτινα καθίσματα ειδικής σχεδίασης σε τρεις χρωματικές παραλλαγές (πράσινο, μπεζ, πορτοκαλί) και μία ψηλή κονσόλα πάνω από το κεντρικό «τούνελ», που προσθέτει έναν ακόμα χώρο αποθήκευσης στους 14 που ήδη υπάρχουν στις προσθιοκίνητες εκδόσεις.

Το Panda 4x4 είναι εφοδιασμένο με ένα σύστημα μετάδοσης που παρέχει «ροπή ανάλογα με τη ζήτηση» (Torque on demand) και διαθέτει δύο διαφορικά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη σύμπλεξη. Πρόκειται για ένα σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, το οποίο ελέγχεται από μία ηλεκτρονική μονάδα, που μετά από ανάλυση των στοιχείων που στέλνουν οι αισθητήρες του αυτοκινήτου κατανέμει τη ροπή με ομοιογένεια και στους δύο άξονες, με κατανομή που εξαρτάται τις συνθήκες πρόσφυσης. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC) το οποίο προσφέρει και λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού, που μπορεί να ενεργοποιηθεί από τον οδηγό και είναι διαθέσιμη σε ταχύτητες μέχρι τα 50 χλμ./ώρα.

Το Panda 4x4 θα προσφέρεται με δύο διαφορετικούς κινητήρες, εφοδιασμένους με σύστημα Start&Stop: το νέο TwinAir Turbo 0.9 με τους 85 ίππους και τον ντίζελ 1.3 MultiJet II με τους 75 ίππους. Σε σύγκριση με τον 1.2 Fire της προηγούμενης γενιάς, o TwinAir Turbo έχει 40% μεγαλύτερη ροπή, κάτι που σε συνδυασμό και με το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, εξασφαλίζει πιο άνετα ξεκινήματα σε ανηφόρες και μεγαλύτερη ευελιξία. Αντίστοιχη βελτίωση υπάρχει και στον MultiJet, όπου η ροπή αυξήθηκε κατά 30%.

Το Panda διευρύνει τη γκάμα του με την προσθήκη δύο νέων εκδόσεων της οικογένειας Panda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι: του Trekking και του Natural Power. Το πρώτο είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στις εκδόσεις 4x2 και 4x4, συνδυάζοντας εμφανισιακά χαρακτηριστικά «εκτός δρόμου» με ένα σύστημα έξυπνης μπροστινής κίνησης, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Traction+. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, που βελτιώνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε ολισθηρές επιφάνειες. Η έκδοση Natural Power είναι εφοδιασμένη με κινητήρα TwinAir Turbo 0.9 διπλού καυσίμου (βενζίνη μεθάνιο) με 80 ίππους, για να συνδυάσει τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά και το χαμηλό κόστος του μεθανίου με την τεχνολογία TwinAir, για μεγιστοποίηση της οικονομίας και των επιδόσεων και ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα μοντέλα Fiat στo Παρίσι, η νέα σπορτίφ έκδοση Street του Fiat 500  φοράει κινητήρα 1.4 100 ίππων. Η δεύτερη έκδοση είναι η σεντάν και κάμπριο Fiat 500 by Gucci, εκφράζοντας την ιταλική κομψότητα.

Η γκάμα του 500 για το 2013, θα εφοδιάζεται με έξι νέα χρώματα και άλλες στιλιστικές λεπτομέρειες που κάνουν ακόμα πιο ευχάριστο το μοντέλο, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 800.000 αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη από το 2007.

Η Fiat θα παρουσιάσει δυο σημαντικές καινοτομίες στην γκάμα του Freemont στο Παρίσι. Τη νέα έκδοση Park Avenue, κορυφαία σε επίπεδο εξοπλισμού και στιλ και το νέο κινητήρα 2.4 των 170 ίππων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube