Fiat: Το νέο Panda στη Φρανκφούρτη

Fiat: Το νέο Panda στη Φρανκφούρτη

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις θα είναι το νέο Fiat Panda, καθώς στόχος της ιταλικής εταιρείας ήταν να προσφέρει με το μικρό της μοντέλο περισσότερο χώρο, αλλά και άνεση και εξοπλισμό ασφάλειας. Το μήκος του αποκλειστικά πεντάθυρου Panda είναι πλέον 3.650χιλ. έναντι 3.538 του απερχόμενου με πλάτος 1.640 χιλ. (έναντι 1.578χιλ.) και ύψος 1.550 χιλ. Το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο και ανακλινόμενο ώστε να διευκολύνει την μεγέθυνση του χώρου αποσκευών, ενώ και η πλάτη του καθίσματος συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί προς τα εμπρός σε εντελώς ευθεία θέση.
Οι κινητήρες που θα εφοδιάζουν το νέο Panda είναι 3 βενζίνης μεταξύ των οποίων και ο καινούργιος δικύλινδρος 875 κ.εκ. σε εκδόσεις 85 ίππων twinair turbo και 65 ίππων ατμοσφαιρική. Ο τρίτος είναι ένας 1.2 λίτρων και 69 ίππων. Διαθέσιμος από το λανσάρισμα θα είναι και ένας ντίζελ 1.3 λίτρων Multijet με 75 ίππους και στάνταρ σύστημα Start/Stop.
Στο μέλλον θα προστεθούν στη γκάμα και άλλα κινητήρια σύνολα μεταξύ των οποίων υβριδικές εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης/μεθανόλης (βασισμένος στο νέο 0.9λ. τούρμπο) και βενζίνης/LPG (βασισμένος στον ατμοσφαιρικό 1.2 λίτρων).
Μία έκδοση Abarth, είναι πολύ πιθανή καθώς ο νέος κινητήρας μπορεί να επιτύχει απόδοση έως και 105 ίππων.
Το μοντέλο θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης 2011 και οι πωλήσεις του αναμένονται τον Απρίλιο 2012.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube