FIAT 500 Dolcevita για τα 62α γενέθλια του εμβληματικού «500»

Σε δύο εκδόσεις, 3θυρη με ηλιοροφή και cabrio με υφασμάτινη οροφή και επιλογή ανάμεσα σε δύο κινητήρες.

Στις 4 Ιουλίου οι ΗΠΑ γιορτάζουν την ημέρα της Ανεξαρτησίας και η FIAT τα γενέθλια του 500, του εμβληματικού μοντέλου που άλλαξε τον κόσμο του αυτοκινήτου τη δεκαετία του ‘50.

Η παρουσίαση της ειδικής έκδοσης 500 Dolcevita τιμά το μοντέλο τονίζοντας την υψηλή ιταλική αισθητική και τις τάσεις που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 50 στη μόδα, το σχεδιασμό, την τέχνη και την καθημερινή ζωή.  Αυτά είναι τα συστατικά της γοητείας της Ιταλίας, μέρος της οποίας αποτελεί και το FΙΑΤ 500, ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα στο χώρο του αυτοκινήτου. Η φετινή επέτειος έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αφού συμπίπτει και με τα 120 χρόνια ζωής της FIAT.

Το επετειακό 500 Dolcevita σχεδιάστηκε για όσους αναζητούν την απόλυτη φινέτσα. Εμπνευσμένο από τα χρόνια της "Dolce Vita" αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο, στο οποίο το ειδικό για την περίσταση χρώμα Gelato White σε συνδυασμό με τις κόκκινες και λευκές λεπτομέρειες και τα νίκελ στοιχεία δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Την εικόνα συμπληρώνουν οι λευκές ζάντες των 16'' και η γυάλινη οροφή.

Αντίστοιχα η Cabrio έκδοση του 500 Dolcevita διαθέτει για πρώτη φορά μια ειδικά σχεδιασμένη υφασμάτινη οροφή με λευκές και γαλάζιες ρίγες που θυμίζουν τις πολυτελείς ξαπλώστρες στις ακτές της Ιταλικής Ριβιέρα.

fia

Στο εσωτερικό του 500 Dolcevita το ξύλινο ταμπλό συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τη νοσταλγία. Για να εξασφαλιστεί η αντοχή στο χρόνο μια εξαιρετικά λεπτή ειδική επικάλυψη έχει εφαρμοστεί, η οποία προσφέρει εξαιρετική ανθεκτικότητα χωρίς να αφαιρεί στο ελάχιστο την ξεχωριστή αίσθηση του ξύλου. Σε συνδυασμό με τα δερμάτινα καθίσματα της Frau στα οποία έχει ραφτεί σε κόκκινο χρώμα το λογότυπο 500, το εσωτερικό του 500 Dolcevita αποπνέει πολυτέλεια και φινέτσα.

Κίνηση στη νέα ειδική σειρά δίνει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.2 λίτρων με απόδοση 69 ίππων (συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο) και ο Turbo 0.9 Twin Αir των 85 ίππων (συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο).

dolc

Η νέα ειδική έκδοση 500 Dolcevita ζωντανεύει τη δεκαετία του 60 όπου η Ρώμη ήταν η πρωτεύουσα του διεθνούς jet-set, τα πολυτελή ξενοδοχεία φιλοξενούσαν σταρ του κινηματογράφου και οι VIP κουβέντιαζαν στα όμορφα καφέ της πόλης. Αυτή η ιστορία έχει απαθανατιστεί στις εικόνες των παπαράτσι που έγιναν μάρτυρες τρελών πάρτι, σκανδάλων και ερωτικών ιστορικών. Αυτά ήταν τα χρόνια της "Dolce Vita" όπου η Ιταλία ζούσε μια εποχή αισιοδοξίας με το 500 να προσφέρει μια προσιτή σε όλους λύση αυτοκίνησης.

fiat

Την ίδια στιγμή στα πιο ξεχωριστά τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, όπως η Κυανή Ακτή, το Πόρτοφινο και το Κάπρι συχνά κανείς θα συναντούσε το 500 Jolly του 1958 που έμεινε στην ιστορία με το όνομα "Spiaggina". Η αίσθηση αυτής της εποχής επιστρέφει σήμερα με τη νέα ειδική έκδοση 500 Dolcevita που ακολουθεί τα χνάρια μοναδικών μοντέλων όπως το 500 Riva (2016), «το μικρότερο γιοτ του κόσμου» και τοy 500 Anniversario (2017).