Ferrari: Nέα F12 Berlinetta

Ferrari: Nέα F12 Berlinetta

Στο Σαλόνι της Γενεύης θα κάνει πρεμιέρα ο από καιρό θρυλούμενη αντικαταστάτης της Ferrari 599, η οποία πλέον θα ονομάζεται F12 Berlinetta. Η ιταλική εταιρεία έδωσε ήδη στη δημοσιότητα μερικές εικόνες του μοντέλου συνοδευμένες από πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ετσι το κοινό πληροφορείται ότι πρόκειται για την ταχύτερη Ferrari όλων των εποχών, που εγκαινιάζει και μια νέα γενιά 12κύλινδρων V μοτέρ της εταιρείας.
Ο κινητήρας της είναι 6.2 λίτρων ατμοσφαιρικός με ισχύ 750 ίππων, το οποίο μεταφράζεται σε 120 ίππους ανά λίτρο. Η ροπή φθάνει τα 690Nm και το 80% αυτής είναι διαθέσιμο από τις 2.500 σ.α.λ. με τα κόκκινα να πιάνονται σις 8.700σ.α.λ. Η μετάδοση γίνεται μέσω του κιβωτίου F1 διπλού συμπλέκτη της εταιρείας με ειδική κοντή ρύθμιση που εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του μοντέλου. Η επιτάχυνση που επιτυγχάνεται για τα 0-100χλμ/ώρα είναι 3.1 δευτ.
H εμφάνιση της F12 Berlinetta είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του κέντρου σχεδιασμού της Ferrari και του οίκου Pininfarina. To πλαίσιο είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ενώ για το αμάξωμα έχουν χρησιμοποιηθεί 12 διαφορετικά κράματα ώστε να επιτευχθεί μέγιστη στιβαρότητα με διατήρηση του βάρους στα 1.525 κιλά (70 λιγότερα από τον προγονό του).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube