Ferrari: Ειδική έκδοση της 812 Superfast με 830 PS!

Ferrari: Ειδική έκδοση της 812 Superfast με 830 PS!

Ο ισχυρότερος κινητήρας V12 που έχουμε δει σε μοντέλο της Ferrari

Η Ferrari δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της νέας έκδοσης περιορισμένης παραγωγής της 812 Superfast, το όνομα της οποίας θα αποκαλυφθεί στις 5 Μαΐου μαζί με τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση, η ειδική έκδοση διαφοροποιείται σημαντικά από την 812 Superfast με τα περισσότερα πάνελ του αμαξώματος να έχουν ανασχεδιαστεί για μέγιστη παραγωγή κάθετης δύναμης μετά από συνεργασία του Ferrari Styling Centre και των αεροδυναμιστών της ιταλικής φίρμας. 

Ferrari

Στη μάσκα βρίσκουμε νέες εισαγωγές αέρα, σπλίτερ και εντονότερα πλευρικά πτερύγια, ενώ από το καπό λείπουν οι εσοχές που αγκάλιαζαν τα φώτα και έχει προστεθεί μια λωρίδα από ανθρακονήματα από την οποία δραπετεύει ο αέρας. Στο προφίλ έχουμε διαφορετικές ζάντες με δέκα ακτίνες που φορούν ελαστικά επιδόσεων της Pireli και κρύβουν πίσω τους κίτρινες δαγκάνες. Τα νέα εμπρός φτερά ενσωματώνουν μεγαλύτερες εσοχές ενώ διαφορετικά είναι και τα μαρσπιέ.

Στην ουρά είναι που συναντάμε τις μεγαλύτερες αλλαγές καθώς το μοντέλο έχει γίνει κυριολεκτικά αγνώριστο. Το πίσω παρμπρίζ έχει αντικατασταθεί από ένα αλουμινένιο κάλυμμα με εσοχές, η ενσωματωμένη αεροτομή έχει μεγαλώσει σημαντικά σκεπάζοντας τα στρογγυλά φώτα LED τα οποία κρύβονται πίσω από τα φουσκώματα του προφυλακτήρα. Ο τελευταίος φιλοξενεί νέο διαχύτη που καλύπτει όλο το πλάτος του οχήματος, με τις απολήξεις της εξάτμισης να βρίσκονται στις δύο άκρες του, κάτω από τις μεγάλες εσοχές πίσω από τους τροχούς. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι οι τρεις σχισμές στα πίσω φτερά, ενώ για ακόμα καλύτερη αεροδυναμική απόδοση έχουμε προσθήκη vortex generators.

Ferrari 812 Superfast

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη, όμως έχουμε νέα πάνελ στις πόρτες, καθίσματα αγωνιστικού τύπου, εκτενέστερη χρήση ανθρακονημάτων και μοτίβο H στο κεντρικό τούνελ.

Κάτω από το καπό του μοντέλου βρίσκεται ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει κατασκευάσει ποτέ η ιταλική φίρμα. Είναι μια σημαντικά βελτιωμένη έκδοση του ατμοσφαιρικού V12 της Ferrari με τους κυλίνδρους υπό γωνία 65°, νέο μηχανισμό για χρονισμό βαλβίδων, εξωτικά υλικά και νέα εξάτμιση. Η ισχύς φτάνει τους 830 PS στις 9.500 rpm (+30 PS σε σύγκριση με την 812 Superfast).

Εκτός από την εκτενή δίαιτα και την εξελιγμένη αεροδυναμική, η αυξημένη ισχύς συνδυάζεται με διαφορετικό στήσιμο που έχει στόχο την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων σε δρόμο και πίστα αλλά και τη μέγιστη οδηγική απόλαυση. Έτσι, η ειδική έκδοση της 812 εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης για ευελιξία και ακρίβεια, καθώς και με τη νέα γενιά του ηλεκτρονικού συστήματος Side Slip Control (version 7.0).

Ferrari

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο δημιούργημα της Ferrari μαζί με τις επιδόσεις και τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά θα έχουμε στις 5 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 812 Superfast [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube