Έτσι θα είναι το τιμόνι της BMW iNEXT

Έτσι θα είναι το τιμόνι της BMW iNEXT

Με πολυγωνικό σχήμα και σχεδόν κάθετες άνω και κάτω πλευρές.

Η BMW παρουσίασε το τιμόνι της επερχόμενης έκδοσης παραγωγής του πρωτοτύπου iNEXT που θα κυκλοφορήσει το 2021 ως το πιο τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο της βαυαρικής φίρμας.

Το πρώτο όχημα του ομίλου BMW Group που θα προσφέρει λειτουργία πλήρως αυτόνομης οδήγησης, θα επιτρέπει στον οδηγό να αναλάβει τον έλεγχο όποτε αυτός το επιθυμεί. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πολύγωνο σχήμα του τιμονιού είναι ιδανικό για αυτό το σκοπό, καθώς επικοινωνεί άμεσα στον οδηγό τη γωνία κλίσης του, επιτρέποντας ομαλή μετάβαση από την αυτόνομη οδήγηση.

BMW iNEXT

Παράλληλα, οι επίπεδες άνω και κάτω πλευρές του τιμονιού προσφέρουν καλή ορατότητα στον καμπύλο ψηφιακό πίνακα οργάνων που βρίσκεται πίσω του, διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο από το όχημα και επιτρέπουν πιο άνετες κινήσεις των ποδιών του οδηγού σε μεγαλύτερα ταξίδια.

Τέλος, οι καμπύλες της στεφάνης δεξιά και αριστερά, έχουν σχεδιαστεί για να ξεκουράζουν τα χέρια του οδηγού και φέρουν ενσωματωμένες οπτικές ίνες που μέσω χρωμάτων επικοινωνούν με τον οδηγό τη διαθεσιμότητα της αυτόνομης λειτουργίας ή την ανάγκη για να ανακαταλάβει τον έλεγχο του οχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: BMW Vision iNEXT: Ματιά στο (κοντινό) μέλλον

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube