Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό SUV της smart

Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό SUV της smart

Τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου μοντέλου της smart που θα κυκλοφορήσει το 2023.

Το πρώτο SUV της smart έκανε την πρώτη του εμφάνισή σε δύο επίσημα σκίτσα και ένα teaser! Το μοντέλο θα κάνει πρεμιέρα σε μορφή πρωτοτύπου το φθινόπωρο του 2021 στην Έκθεση Μονάχου, με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί μέχρι τα τέλη του 2023 χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις.

Να θυμίσουμε πως η smart ανήκει κατά 50% στη Daimler και κατά 50% στην κινεζική Geely. Το ηλεκτρικό SUV που θα εμπλουτίσει τη γκάμα της δίπλα στα ηλεκτρικά EQ fortwo και EQ forfour, θα βασίζεται στην πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture (SEA) της Geely και θα έχει μήκος πάνω από 4 μέτρα. Η ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα των Geely, Zeekr, Lynk & Co και Volvo. Θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί έναν, δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες, και μπαταρίες με τεχνολογία 800V.

smart

Ο Gorden Wagener, αρχισχεδιαστής της Mercedes-Benz και υπεύθυνος σχεδιασμού του νέου smart αναφέρει πως βλέπουν το νέο μοντέλο ως μια ευκαιρία για επανεκκίνηση της φίρμας, περιγράφοντας το νέο πρόσωπο της smart ως «cool, sexy και ώριμο αντί για χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο».

Όπως βλέπουμε από τα επίσημα σκίτσα, το SUV χαρακτηρίζεται από μυώδες αμάξωμα γεμάτο καμπύλες, επιθετικά φώτα που ενώνονται μεταξύ τους, απουσία γρίλιας στη μάσκα, πλαστικά προστατευτικά και ποδιές σε προφυλακτήρες, φτερά και μαρσπιέ, "αιωρούμενη" οροφή σε διαφορετική απόχρωση με το έμβλημα της smart, και τροχούς μεγάλης διαμέτρου που είναι τοποθετημένοι στα άκρα του αμαξώματος.

Δεν έχουμε εικόνες για το εσωτερικό, όμως είναι δεδομένο πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο infotainment και στη συνδεσιμότητα. Η ηλεκτρική πλατφόρμα επιτρέπει κορυφαία εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων ενώ θα έχουμε καλύτερης ποιότητας υλικά για τις επενδύσεις.

Το νέο SUV της smart θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στα τέλη του 2023 με τιμή φθηνότερη από την ηλεκτρική Mercedes-Benz EQA, καθώς στόχος της εταιρείας είναι να παραμείνει προσβάσιμη σε μεγάλη μερίδα των καταναλωτών.

[Πηγή: Autoexpress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube