Έτσι φτιάχτηκε η νέα G-Class [video]

Έτσι φτιάχτηκε η νέα G-Class [video]

Οι άνθρωποι που σχεδίασαν, εξέλιξαν και κατασκευάζουν τη νέα Mercedes-Benz G-Class μιλούν για τη δουλειά και το δημιούργημά τους.

Η νέα Mercedes-Benz G-Class μπορεί να μοιάζει ίδια εξωτερικά, όμως έχει αλλάξει σε όλα.

Όταν οι Γερμανοί –κυρίως– κατασκευαστές παρουσιάζουν ένα νέο μοντέλο, η πρώτη αντίδραση του κοινού είναι ότι «μοιάζει ίδιο», «είναι απλά ένα facelift» ή ακόμα κι ότι «δεν έχουν αλλάξει τίποτα».

Αυτό οφείλεται στην εξελικτική προσέγγιση που υιοθετούν από συντηρητισμό. Στην περίπτωση όμως της G-Class κανείς δεν πρόκειται να παραπονεθεί ότι δείχνει σαν το πρώτο μοντέλο του 1979. Το όρθιο, τετραγωνισμένο σχήμα είναι συνώνυμο με το μοντέλο παραπέμποντας στη θρυλική αντοχή του και τις δυνατότητές του εκτός δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz G-Class [video]

Οι άνθρωποι της Mercedes εξηγούν ότι οι πελάτες ήθελαν το ίδιο G-Wagen, αλλά με σύγχρονη τεχνολογία. Γι’ αυτό μη σας γελά το σχήμα του. Οι αλλαγές είναι πολλές και θεμελιώδεις. Πρώτα απ’ όλα, οι τεχνικοί έχουν καταφέρει να μειώσουν το συνολικό βάρος κατά 170 kg και να αυξήσουν τη στρεπτική αντοχή κατά 55%. Παράλληλα, έχουν αυξήσει τις εξωτερικές διαστάσεις ώστε η καμπίνα να γίνει πιο ευρύχωρη.

Το εσωτερικό είναι και ασύγκριτα πιο σύγχρονο, έχοντας έρθει κοντά σε αυτό των άλλων μοντέλων της γκάμας. Το ίδιο και οι ηλεκτρονικές τεχνολογίες, ενώ οι δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου έχουν αυξηθεί περαιτέρω. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι της Mercedes είναι σίγουροι και περήφανοι, όπως θα δείτε.

Τόσο, που λένε ότι το G-Wagen είναι το πιο δυνατό και γερό SUV 4x4 στον κόσμο. «Πιο δυνατό κι απ’ το χρόνο».

Δείτε το video, ενεργοποιώντας τους αγγλικούς υποτίτλους αν θέλετε.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube