Έτοιμο για τη Γενεύη το πρωτότυπο GT86 Cabriolet [video]

Έτοιμο για τη Γενεύη το πρωτότυπο GT86 Cabriolet [video]

Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση της Γενεύης, η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα video και φωτογραφίες του FT-86 Open Concept, του προάγγελου της ανοιχτής έκδοσης του GT86.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το πρωτότυπο είναι ένα βήμα πριν την παραγωγή του και το πράσινο φως γι’ αυτήν αναμένεται να δοθεί μετά την έκθεση της Γενεύης, εάν δεν έχει δοθεί ήδη. Πριν λίγο καιρό μάλιστα, το ανοιχτό GT86 είχε «πιαστεί» στη Νότιο Αφρική. Είχαμε υποθέσει τότε ότι βρίσκεται εκεί για δοκιμές εξέλιξης. Βλέποντας όμως σήμερα τις φωτογραφίες του, συμπεράνουμε ότι ήταν εκεί για τη δημιουργία του press kit του.

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει και τότε το πρωτότυπο είναι 2+2 θέσεων και εξοπλίζεται με υφασμάτινη οροφή, για την οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ελέγχεται ηλεκτρικά, εικάζουμε όμως πως στην έκδοση παραγωγής η λειτουργία της θα ελέγχεται κατ’ αυτό τον τρόπο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώθηκαν από την ιαπωνική εταιρεία, αλλά λογικά η έκδοση παραγωγής θα εφοδιάζεται με τον 2λιτρο boxer της κουπέ που αποδίδει 200 PS. Κοινές είναι και οι εξωτερικές διαστάσεις, με μόνη διαφορά το πρωτότυπο να είναι 1,5 χιλιοστό κοντύτερο από την GT86.

Όσον αφορά το εσωτερικό του FT-86 Open Concept, αν και διατηρεί τη σχεδίαση του κουπέ, είναι όλο καλυμμένο με δέρμα και διχρωμία, δείχνοντας πιο πολυτελές. Παραμένει ωστόσο άγνωστο εάν αυτή η επιλογή περάσει και στην τελική έκδοση παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube