Έτοιμες οι προδιαγραφές του οικονομικού μοντέλου της VW

Έτοιμες οι προδιαγραφές του οικονομικού μοντέλου της VW

Το πιο προσιτό μοντέλο του ομίλου VW που θα κοστίζει €6-8.000 θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Κίνα.

Γνωρίζαμε εδώ και μήνες ότι ο όμιλος VW πρόκειται να λανσάρει μια φίρμα χαμηλού κόστους, αλλά φαίνεται πως τώρα έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη και έχουν τεθεί όλες οι προδιαγραφές για το πρώτο μοντέλο της.

Ο υπεύθυνος αυτού του project Hans Demant δήλωσε στα πλαίσια της φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου πως «οι προδιαγραφές για τη φιλοσοφία του και τον σχεδιασμό του έχουν τεθεί». Το φτηνότερο αυτοκίνητο του ομίλου VW αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 2016 και θα κοστίζει μεταξύ €6.000 και €8.000.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα την ονομασία της νέας φίρμας ή του βασικού μοντέλου της, ξέρουμε όμως ότι θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Κίνα. Άλλωστε τόσο αυτή όσο και η Ινδία αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες αγορές για αυτοκίνητα χαμηλού κόστους. Το νέο μοντέλο θα πωλείται κυρίως εκεί, αν και το ενδεχόμενο να έρθει και στην Ευρώπη δεν έχει αποκλειστεί.

Οι πωλήσεις του πάντως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του βασικού στόχου της Volkswagen, που είναι η εκθρόνιση της Toyota από την 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των κατασκευαστών ως το 2018.

[Πηγές: Autocar, Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube