Ετοιμάζεται το νέο SEAT Leon [video]

Ετοιμάζεται το νέο SEAT Leon [video]

Η νέα γενιά του SEAT Leon αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουμε δει αρκετά στάδια της εξέλιξης της τέταρτης γενιάς του SEAT Leon σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ενώ δεν έλειπαν και οι «παραδοσιακές» επισκέψεις στο παλιό ‘Ring.

Μία από τις τελευταίες της εμφανίσεις έγινε στην θρυλική πίστα, πριν μερικές μέρες, φέροντας μπόλικο καμουφλάζ. Και πάλι όμως μπορούμε να διακρίνουμε την σιλουέτα της και να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το παρουσιαστικό της.

Η νέα γενιά του μικρού οικογενειακού της SEAT απέκτησε εντονότερες ακμές περιμετρικά, μικρότερη μάσκα που εξέχει και δημιουργεί ένα μικρό ρύγχος, ενώ τα φωτιστικά σώματα θυμίζουν αρκετά αυτά του νέου μεσαίου SUV Tarraco.

Το νέο SEAT Leon θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB A1 και θα προσφέρεται με 5θυρο ή station wagon αμάξωμα. Το εσωτερικό θα είναι εντελώς καινούριο, θα φέρει αρκετές ακμές γύρω από τους αεραγωγούς και την κεντρική κονσόλα, με την οθόνη του νέου συστήματος πολυμέσων να εξέχει ψηλά και να μην είναι ενσωματωμένη όπως συμβαίνει με την υπάρχουσα γενιά. Το τελευταίο θα έχει αυξημένες δυνατότητες και θα συνεργάζεται προαιρετικά με ψηφιακό πίνακα οργάνων. Άλλη μία ευχάριστη λεπτομέρεια είναι ο κοντός επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου που παραπέμπει σε αυτόν της νέας Porsche 911. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι ανώτερης ποιότητας, με τα μαλακά πλαστικά να καλύπτουν μεγαλύτερο ποσοστό του ταμπλό και των πάνελ των θυρών.

SEAT Leon logo

Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας θα διαθέτει ότι πιο σύγχρονο προσφέρει ο Όμιλος Volkswagen, όπως ακριβώς θα συμβαίνει και με την γκάμα κινητήρων. Πέρα από τους 3κύλιδρους και 4κύλινδρους 1.0 και 1.5 TSI, και τον 4κύλιδρο 1.6 TDI, το νέο Leon θα φέρει και εκδόσεις κινητήρα plug-in hybrid και 48V mild hybrid.

Στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχουν εκδόσεις CUPRA, με δύο επιλογές. Η μία θα είναι plug-in hybrid με τον 2.0 TSI, απόδοσης 250 ίππων και ηλεκτρικής αυτονομίας 50 km, και η άλλη με 2λιτρο TSI και απόδοση γύρω στους 300 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube