Ετοιμάζεται να καλπάσει η Spyker Cars

Ετοιμάζεται να καλπάσει η Spyker Cars

Ένα υβριδικό sport SUV και ένα 6κύλινδρο sports car θα «αναβιώσουν» την ολλανδική εταιρεία.

Η Spyker Cars σχεδιάζει να λανσάρει τέσσερα νέα μοντέλα την επόμενη δεκαετία, συμπεριλαμβανομένου ενός υβριδικού sport SUV και ενός προσιτού σπορ μοντέλου, με στόχο την αύξηση της παραγωγής στα 500 αυτοκίνητα το χρόνο.

Η ολλανδική εταιρεία, που πριν ένα χρόνο μας είχε παρουσιάσει το εξωτικό πρωτότυπο C8 Preliator, προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, μιας και πριν τρία περίπου χρόνια είχε κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Τα προβλήματα όμως λύθηκαν και η Spyker κατασκευάζει πλέον αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέρα όμως από το πρωτότυπο sports car που μας είχε δείξει στην Έκθεση της Γενεύης του 2016, η Spyker έχει βλέψεις για το μέλλον. Ο Victor Muller, το αφεντικό της ολλανδικής εταιρείας, αποκάλυψε στους άγγλους συναδέλφους μας ότι προτεραιότητα της φίρμας είναι η κατασκευή ενός sport SUV σε συνεργασία με την Lotus.

Το νέο αυτό SUV θα βασίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα που είχε σχεδιάσει και εξελίσσει η Lotus πριν την πτώχευση της oλλανδικής εταιρείας και θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα με τον V8 κινητήρα του Koenigsegg.

Μετά από αυτό το μοντέλο, η Spyker προγραμματίζει να βγάλει στην παραγωγή ένα «προσιτό» σπορ κουπέ με 6κύλινδρο κινητήρα που θα αποτελεί την καρδιά της γκάμας της ολλανδικής εταιρείας και γίνει το σήμα κατατεθέν της.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube