Ετοιμάζεται για λανσάρισμα το νέο Škoda Octavia

Ετοιμάζεται για λανσάρισμα το νέο Škoda Octavia

Το νέο μοντέλο θα αναβαθμιστεί καθολικά και θα έχει πιο δυναμική σιλουέτα.

Η Škoda εργάζεται πυρετωδώς για τη νέα γενιά του Octavia και θα την παρουσιάσει το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Με δεδομένο ότι η Škoda αναβάθμισε αισθητά τον απόγονο του Rapid, το νέο Scala, σημαίνει ότι δίνει αρκετό χώρο στο Octavia για ένα αντίστοιχο άλμα, τόσο ποιοτικά όσο και σχεδιαστικά.

Παρά το γεγονός ότι η Škoda, όπως και όλες σχεδόν οι εταιρείες, έχει επικεντρωθεί στις κατηγορίες των crossover και SUV, η εξέλιξη της νέας γενιάς του Octavia πραγματοποιείται με θρησκευτική ευλάβεια για ευνόητους λόγους. Πρόκειται για το μοντέλο σύμβολο της φίρμας και για έναν νικητή στον εμπορικό στίβο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Skoda Octavia 2019 Auto Express Avarvarii 1

Σχεδιαστικά, η τέταρτη γενιά του μοντέλου θα διαθέτει εντονότερες ακμές, λεπτότερα και μονοκόμματα φώτα εμπρός, νέα πίσω φώτα σχήματος “C” και πέμπτη πόρτα με μεγαλύτερη κλίση εν είδει κουπέ. Όπως μπορείτε να δείτε και στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον βρετανικό Τύπο, το αποτέλεσμα δείχνει ιδιαίτερα κολακευτικό.

Η καμπίνα θα προσφέρει περισσότερους χώρους, αναβαθμισμένη ποιότητα, αυξημένη πρακτικότητα και φυσικά όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά άνεσης και συνδεσιμότητας. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο χώρος αποσκευών μπορεί να ακουμπήσει τα 600 lt (με κιτ επισκευής). Ακόμα θα δούμε όλα τα εξελιγμένα συστήματα πολυμέσων του Group VW, καθώς και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3”.

Skoda Octavia 2019 Auto Express Avarvarii 2

Η νέα γενιά του μοντέλου θα πατήσει πάνω σε μια βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB A1 και θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της μια plug-in hybrid με ηλεκτρική αυτονομία 65 km και μία 48βολτη mild hybrid έκδοση. Φυσικά η γκάμα κινητήρων θα διαθέτει τους 1.0 και 1.5 TSI, ενώ αναμένεται να δούμε και τον καινούριο 1.5 TDI. Ο 1.5 TSI θα μπορεί να συνδυαστεί με το 48βολτο σύστημα, με τον 1.0 TSI (και αυτός μπορεί να το δεχθεί) να μην το χρησιμοποιεί για λόγους απλότητας και κόστους. Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την παρουσίαση του Scala για το εάν θα αφήσει στην άκρη η νέα γενιά του Octavia τον 3κύλινδρο κινητήρα 1.0 TSI, στελέχη της Škoda δήλωσαν ότι «Δεν θα αφήσουμε τον μικρό κινητήρα. To νέο Octavia είναι ένα “νορμάλ” αυτοκίνητο για “νορμάλ” ανθρώπους και όπως αντιλαμβάνεστε, απευθύνεται σε μία μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού. Είναι μια έξυπνη επιλογή».

Τέλος, μετά από περίπου ένα χρόνο, θα δούμε και την έκδοση RS όπου στην ισχυρότερή της μορφή θα αποδίδει κοντά στους 270 ίππους.

[Πηγή: Auto Express UK, Avarvarii]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube