Ετοιμάζεται η νέα BMW X2

Ετοιμάζεται η νέα BMW X2

Η BMW θέλει να επεκτείνει την γκάμα των Sport Activity Coupe της προς τα κάτω.

Με την πίτα πωλήσεων των SUV και crossover να αυξάνεται διαρκώς, κανένας κατασκευαστής δεν θέλει να χάσει μέρος από αυτήν.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η BMW παράλληλα με τα κλασικά επιβατικά συνεχίζει και επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων της οικογένειας X. Το τελευταίο δείγμα γραφής των μοντέλων X της BMW είναι η νέα X4 που παρουσιάστηκε πριν περίπου δύο εβδομάδες και βασίζεται στην X3.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που άφησε να διαρρεύσουν η BMW σε forum φίλων της γερμανικής εταιρείας, σχεδιάζει να βγάλει μέχρι το 2017 ένα ακόμα μοντέλο, την X2.

Η X2 θα βασίζεται στην επόμενη γενιά της X1 και θα ανήκει στην κατηγορία των Sport Activity Coupe. Θα είναι δηλαδή το μικρότερο “αδερφάκι” των X4 και X6.

Η ίδια πηγή αναφέρει ακόμα ότι θα προσφέρεται αποκλειστικά με τετρακίνηση xDrive, ενώ το 5θυρο αμάξωμα θα παραπέμπει ακόμα περισσότερο σε κουπέ, χάρη στην ιδιαίτερα χαμηλή γραμμή οροφής.

Τέλος, η γκάμα των κινητήρων της BMW X2 θα είναι η ίδια με της επερχόμενης δεύτερης γενιάς της X1, όπως και τα κιβώτια ταχυτήτων που θα την εφοδιάζουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube