Ετοιμάζεται Audi RS1 για το 2017;

Ετοιμάζεται Audi RS1 για το 2017;

Νέο, ακόμα πιο σκληροπυρηνικό Α1 με τετρακίνηση quattro και ισχύ που θα ξεπερνά τους 300 PS.

Σύμφωνα με εσωτερική πηγή, η Audi δεν πρόκειται να παραμείνει με κορυφαία μοντέλα στην γκάμα του A1 τα A1 quattro και S1.

Μέσα στο πολύ άμεσο μέλλον, ένα ακόμα πιο σκληροπυρηνικό RS1 θα κάνει την εμφάνισή του και μάλιστα με ισχύ που θα ξεπερνά τους 300 ίππους. Μοντέλο που την κατασκευή του είχε αφήσει ενδεχόμενη η Audi ήδη από το 2014.

Από το 2013, η Audi είχε δείξει τις άγριες προθέσεις της για το βενιαμίν της γκάμας της, το Α1, παρουσιάζοντας τη σειρά περιορισμένης παραγωγής A1 quattro. Το ούλτρα σπορ A1, που κατασκευάστηκε σε 333 κομμάτια και θύμιζε τα ράλι και το πρωτότυπο Clubsport, απέδιδε 256 PS, πριν το πιο πολιτισμένο S1 αναλάβει την κορυφή της γκάμας του μίνι Audi και τη θέση του στον κατάλογο από το 2014, αποδίδοντας από το 4κύλινδρο μοτέρ του 231 άλογα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi S1 quattro

Στην περίπτωση που είστε φαν των σπορ Audi, αλλά όχι και διατεθειμένος να εκταμιεύσετε 65.000 ευρώ (εκτιμώμενη τιμή) που κοστίζει ένα RS3 Sportback, το Ingolstadt ετοιμάζει κάτι για εσάς. Σύμφωνα με μια πηγή μέσα από την Audi, η οποία το εκμυστηρεύτηκε στο Automoto, το Α1 θα γίνει τούμπανο υπό την έκδοση RS1 που θα ντεμπουτάρει στο Σαλόνι της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2017. Μάλιστα θα κάνει χρήση ιδιαίτερων στοιχείων στο αμάξωμα, κοντινών σε αυτά του RS3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi RS3 Sportback

Το μοτέρ που θα φορά το μικρό RS1 δεν θα αποτελεί έκπληξη, καθώς θα είναι το 4κύλινδρο βενζινοκίνητο των δύο λίτρων, το γνωστό μας 2.0 TFSI, του μεγάλου αδελφού του S3. H ισχύς του θα φτάνει τα 310 άλογα στις 5.500 rpm και η ροπή του τα 40,8 kgm από τις 2.000 rpm. Νούμερα που το κάνουν ισχυρότερο κατά 79 PS και 3,1 kgm από το υφιστάμενο S1.

Το μοτέρ θα συνδυάζεται πιθανότατα με 6άρι χειροκίνητο σασμάν για τους γνωστούς χωροταξικούς λόγους. Αν και για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το Automoto αναφέρει και το 7άρι S tronic, κάτι που δεν γνωρίζουμε εάν είναι ανακριβής αναφορά του αρθρογράφου ή πληροφορία της πηγής, οπότε και θα σήμαινε μεγαλύτερο πλαίσιο. Τα νούμερα ισχύος και ροπής μας προκαταλαμβάνουν για επιδόσεις που θα κατέβαζαν το χρόνο των 0-100 km/h κάτω από τα πέντε δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα στα 250 km/h –με ηλεκτρονικό περιοριστή.

Προφανώς και το ερώτημα της τιμής παραμένει ακόμα αναπάντητο, αλλά αν προβαίναμε σε μια εκτίμηση θα τοποθετούσαμε το νέο Audi RS1 στην έκδοση Sportback κοντά στις €8.000 ακριβότερο από το S1 Sportback, δηλαδή περίπου στις  45.500 ευρώ όταν θα λανσαριστεί το 2017.

[Πηγή automoto, πηγή εικόνων autoconsigli.blogspot.it]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube