Estrema Fulminea: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με 2.040 PS και υβριδική μπαταρία!

Estrema Fulminea: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με 2.040 PS και υβριδική μπαταρία!

Το πρώτο μοντέλο της Estrema παρουσιάστηκε στην Ιταλία και φέρει τεχνολογία αιχμής.

Η ιταλική φίρμα Automobili Estrema παρουσίασε το Fulminea, ένα ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με ισχύ 1,5 MegaWatts και υβριδική μπαταρία!

Ο Chief Operating Officer της Estrema, Roberto Olivo, δήλωσε πως η έμπνευση για το Fulminea ήρθε από τη φύση και από τον κεραυνό που είναι ένα σύμβολο ηλεκτρισμού, ταχύτητας και καθαρής ενέργειας. Ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από επιθετικές λεπτομέρειες, σύνθετες πτυχώσεις στο αμάξωμα, λεπτά φώτα LED και αεροδυναμικά βοηθήματα όπως τα πολυάριθμα πάνελ από ανθρακονήματα, η ενεργή αεροτομή και το διάφανο κάθετο πτερύγιο στην ουρά.

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του μοντέλου αποτελείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 2.040 PS. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2", τα 0-322 km/h έρχονται σε κάτω από 10" ενώ η τελική ταχύτητα θα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 350 km/h.

Estrema Fulminea

Η υβριδική μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh αποτελείται από solid-state και ultra-capacitors μέσα σε περίβλημα από ανθρακονήματα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο συνδυάζει τις δύο τεχνολογίες για αποθήκευση ενέργειας. Η μπαταρία που ζυγίζει 300 kg (συνολικό βάρος οχήματος 1.500 kg) εξελίχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Avesta Battery Energy Engineering και θα κατασκευάζεται από την IMECAR Elektronik. 

Η αυτονομία υπολογίζεται στα 520 km σύμφωνα με το πρότυπο μετρήσεων WLTP. Στόχος των μηχανικών είναι η φόρτιση από το 10% στο 80% να ολοκληρώνεται σε 15 λεπτά.

Το Estrema Fulminea αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Μόλις 61 μονάδες του υπεραυτοκινήτου θα παραχθούν, με την τιμή να ξεκινά από €2,3 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube