Έρχονται "καυτές" εκδόσεις του νέου Toyota Yaris

Έρχονται "καυτές" εκδόσεις του νέου Toyota Yaris

Θα παραπέμπει στο αγωνιστικό μοντέλο του WRC με την περιποίηση του τμήματος Gazoo Racing.

Μπορεί η νέα γενιά του Toyota Yaris να παρουσιάστηκε μόλις σήμερα, όμως ήδη κυκλοφορούν πληροφορίες για τις επερχόμενες σπορ εκδόσεις του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρώτη γνωριμία με το νέο Toyota Yaris του 2020

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Toyota Yaris, ο αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison, αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί στο WRC, με την Toyota να παραμένει στο πρωτάθλημα και μετά το 2020, ενώ μίλησε και για σπορ εκδόσεις δρόμου: «Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για να δείτε μερικές ιδέες που έχουμε για την Gazoo. Θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Όμως στο μυαλό μας πρέπει να δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή σύνδεση μεταξύ των επιτυχιών στις πίστες και τα αυτοκίνητα δρόμου.»

«Η στρατηγική μας είναι πως τα μοντέλα GR θα είναι διαφορετικά σε επίπεδο δυναμικής οδήγησης - βελτιωμένα με περισσότερη ισχύ. Και οι εκδόσεις GR Sport θα έχουν σχέση με αυτά όμως θα είναι ευκολότερα και φθηνότερα σαν καθημερινά αυτοκίνητα.»

Toyota Yaris

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Toyota Yaris GRMN

Ο Matt Harrison αναφέρθηκε και στο προηγούμενο Yaris GRMN: «Με το GRMN προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε τη σχέση μας με τους αγώνες. Ήταν μια ενδιαφέρουσα άσκηση. Μάθαμε πολλά. Και έδειξε πως υπάρχει ζήτηση από μια διαφορετική ομάδα influencers - όχι παραδοσιακούς πελάτες Yaris.»

Σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά που παρήχθη σε περιορισμένο αριθμό 600 μονάδων, το νέο Yaris GRMN θα είναι ευρέως διαθέσιμο. Όπως είχε αποκαλύψει παλιότερα ο Shigeki Tomoyama της Gazoo Racing, η Toyota θα πρέπει να παράγει 25.000 μονάδες του επόμενου GRMN μέσα σε ένα χρόνο ώστε να ικανοποιήσει τους κανονισμούς homologation. Όπως και ο προκάτοχός του, το μοντέλο θα εξοπλίζεται με σπορ ανάρτηση, νέο αεροδυναμικό πακέτο και εξαρτήματα για χαμηλότερο βάρος.

Πηγή: Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube