node/36927

Έρχονται "καυτές" εκδόσεις του νέου Toyota Yaris

Θα παραπέμπει στο αγωνιστικό μοντέλο του WRC με την περιποίηση του τμήματος Gazoo Racing.

Μπορεί η νέα γενιά του Toyota Yaris να παρουσιάστηκε μόλις σήμερα, όμως ήδη κυκλοφορούν πληροφορίες για τις επερχόμενες σπορ εκδόσεις του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρώτη γνωριμία με το νέο Toyota Yaris του 2020

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Toyota Yaris, ο αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison, αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί στο WRC, με την Toyota να παραμένει στο πρωτάθλημα και μετά το 2020, ενώ μίλησε και για σπορ εκδόσεις δρόμου: «Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για να δείτε μερικές ιδέες που έχουμε για την Gazoo. Θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες. Όμως στο μυαλό μας πρέπει να δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή σύνδεση μεταξύ των επιτυχιών στις πίστες και τα αυτοκίνητα δρόμου.»

«Η στρατηγική μας είναι πως τα μοντέλα GR θα είναι διαφορετικά σε επίπεδο δυναμικής οδήγησης - βελτιωμένα με περισσότερη ισχύ. Και οι εκδόσεις GR Sport θα έχουν σχέση με αυτά όμως θα είναι ευκολότερα και φθηνότερα σαν καθημερινά αυτοκίνητα.»

Toyota Yaris

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Toyota Yaris GRMN

Ο Matt Harrison αναφέρθηκε και στο προηγούμενο Yaris GRMN: «Με το GRMN προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε τη σχέση μας με τους αγώνες. Ήταν μια ενδιαφέρουσα άσκηση. Μάθαμε πολλά. Και έδειξε πως υπάρχει ζήτηση από μια διαφορετική ομάδα influencers - όχι παραδοσιακούς πελάτες Yaris.»

Σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά που παρήχθη σε περιορισμένο αριθμό 600 μονάδων, το νέο Yaris GRMN θα είναι ευρέως διαθέσιμο. Όπως είχε αποκαλύψει παλιότερα ο Shigeki Tomoyama της Gazoo Racing, η Toyota θα πρέπει να παράγει 25.000 μονάδες του επόμενου GRMN μέσα σε ένα χρόνο ώστε να ικανοποιήσει τους κανονισμούς homologation. Όπως και ο προκάτοχός του, το μοντέλο θα εξοπλίζεται με σπορ ανάρτηση, νέο αεροδυναμικό πακέτο και εξαρτήματα για χαμηλότερο βάρος.

Πηγή: Autoexpress

node/39179
FIAT e-Ducato

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Νέα είσοδος στον κόσμο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με το FΙΑΤ e-Ducato, το οποίο έρχεται να συνδράμει το Ducato CNG στην γκάμα του Ιταλού κατασκευαστή.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

H FΙΑΤ λανσάρει το ηλεκτρικό e-Ducato

Σιγά σιγά, ο κόσμος των ηλεκτρικών επαγγελματικών βαν επεκτείνεται. Η Ford, το Grοupe PSA, το Volkswagen Group, το γκρουπ της Renault… Η γκάμα της επιλογής γίνεται όλο και πιο σημαντική και σήμερα έρχεται η Fiat Chrysler Automobiles να πάρει κι αυτή μέρος στο πάρτι. 

Ο ιταλο-αμερικανικός γίγαντας βρίσκεται μάλλον πίσω από τις εξελίξεις, καθυστερώντας τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, οπότε η άφιξη του e-Ducato είναι ένα μοναδικό γεγονός και έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοτύπου πριν από ένα χρόνο.

FIAT e-Ducato 

Φιγουράροντας στην γκάμα δίπλα στο Ducat GNV, το e-Ducato ήταν μια ευκαιρία για τη FIAT να παρουσιάσει έναν ολοκαίνουργιο λογότυπο που συνδυάζει ιδιαίτερη γραμματοσειρά και μπλε χρώμα.

FIAT e-Ducato

Η FIAT ανακοινώνει ότι έχει αναλύσει περίπου 28.000 σχόλια πελατών επαγγελματικών οχημάτων για να μάθει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χρήσεις και το όριο της ηλεκτρικής κινητικότητας σε αυτόν τον τομέα: «Οι αναλύσεις επικεντρώθηκαν στα χιλιόμετρα, στη δυνατότητα διαμόρφωσης του μοντέλου για κάθε τύπο αποστολής, στα έξοδα κατανάλωσης, στη χρήση του οχήματος και στη θερμοκρασία», διευκρίνισε η FIAT.

FIAT e-Ducato

Το αποτέλεσμα είναι ένα Ducato νέου τύπου που υιοθετεί ηλεκτροκινητήρα 90 kW (122 PS) και 280 Nm, με δυνατότητα φόρτωσης μεταξύ 10 m3 και 17 m3 ανάλογα με την έκδοση, και με ωφέλιμο φορτίο 1.950 kg. Η FIAT θα προσφέρει πολλές επιλογές συστοιχιών στο Ducato, οι οποίες θα έχουν αυτονομία που θα κυμαίνεται από 220 έως 360 km για τις πιο απαιτητικές παραλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι η FIAT θα πρέπει να επανέλθει αργότερα με περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την γκάμα που δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστά.

FIAT e-Ducato

node/39178
MG ZS EV

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Μέλος και ιδιοκτησία του κινεζικού ομίλου SAIC, η MG ετοιμάζει μια έκδοση με αυτονομία 500 km για το ηλεκτρικό SUV της.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

MG ZS: To ηλεκτρικό SUV σε έκδοση μεγάλης αυτονομίας

Γιορτάζοντας την αναγέννηση της βρετανικής φίρμας, το MG ZS EV κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο φορά μπαταρία 44 kWh που επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να έχει αυτονομία έως 260 km στον κύκλο WLTP. Μια ικανοποιητική απόδοση για την καθημερινή χρήση, αλλά αναμφίβολα περιορισμένη για ταξίδια μέσης/μεγάλης απόστασης. 

Προκειμένου να μην στερηθεί το πελατολόγιο των χιλιομετροφάγων, η MG λέγεται ότι ετοιμάζει μια νέα μπαταρία για να αυξήσει την εμβέλεια του ηλεκτρικού της SUV της στα 500 km. Σε αυτό το στάδιο ούτε η χωρητικότητα της νέας συστοιχίας έχει καθοριστεί, ως εκ τούτου ούτε πάνω σε ποιο κύκλο έχει υπολογιστεί η παραπάνω αυτονομία.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Livemint ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί το 2022 στην ινδική αγορά, όπου οι πωλήσεις του MG ZS έχουν ξεκινήσει καλά. Αλλά μιας και όλα τα αυτοκίνητα της MG κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις ενός και μόνου εργοστασίου, μπορούμε να υποθέσουμε με μια σχετική ασφάλεια ότι αυτή η έκδοση μεγάλης αυτονομία θα φτάσει στην Ευρώπη με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα.