Έρχονται 16 νέα μοντέλα από τη Mitsubishi

Έρχονται 16 νέα μοντέλα από τη Mitsubishi

H Mitsubishi μπαίνει σε τροχιά εξηλεκτρισμού και σκοπεύει να λανσάρει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια 16 νέα μοντέλα. Τα εννέα από αυτά θα είναι υβριδικά και τα τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά.

Mitsubishi

Η Mitsubishi ανακοίνωσε τη νέα της στρατηγική «Challenge 2025» με την οποία εστιάζει τις προσπάθειες της σε υβριδικά, plug-in και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μέσα στην επόμενη πενταετία, o κατασκευαστής θα λανσάρει 16 νέα μοντέλα, με τα εννέα από αυτά να είναι εξηλεκτρισμένα και τα τέσσερα από αυτά αμιγώς ηλεκτρικά.

Τη χρονική περίοδο 2023-2025 η Mitsubishi θα παρουσιάσει ένα νέο pickup και ένα off-roader με το οποίο θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα. Κοντά στο 2025 θα κάνουν ντεμπούτο δύο νέα SUV, ένα 7θέσιο και ένα υβριδικό 5θέσιο.

Mitsubishi

Μέχρι το 2028, η ηλεκτρική γκάμα της μάρκας θα περιλαμβάνει ένα pickup, ένα 5θέσιο SUV αλλά και μοντέλα που θα εκμεταλλεύονται την τεχνολογία και τις πλατφόρμες της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Θυμίζουμε ότι το νέo ASX είναι το δίδυμο αδελφάκι του Renault Captur, ενώ το νέο Colt θα είναι ουσιαστικά ένα Clio με το σήμα της ιαπωνικής φίρμας.

Mitsubishi

H Mitsubishi φιλοδοξεί μέχρι το 2030, το 50% των πωλήσεών της σε παγκόσμιο επίπεδο να αφορούν εξηλεκτρισμένα οχήματα.

Για να πετύχει τον στόχο αυτό, ο Ιάπωνας κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα 10 δισ. δολάρια στην έρευνα και εξέλιξη και τις απαραίτητες υποδομές για την παραγωγή εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Την ίδια στιγμή, μόλις μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ο μέσος όρος εκπομπών ρύπων της γκάμας της θα μειωθεί κατά 40%.ι

Τέλος, από το 2035, η Mitsubishi θα διαθέτει αποκλειστικά υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στις εκθέσεις της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube