Έρχεται σπορ κουπέ έκπληξη από τις Toyota και Suzuki!

Έρχεται σπορ κουπέ έκπληξη από τις Toyota και Suzuki!

Πληροφορίες από την Ιαπωνία θέλουν τις Toyota και Suzuki να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και στα σπορ αυτοκίνητα, με ένα μοντέλο-έκπληξη!

Η Toyota έχει μακρά παράδοση στα σπορ αυτοκίνητα. Η Suzuki από την πλευρά της μπορεί να μην έχει τόσο ισχυρό σπορ DNA, αλλά με τις GTi ή Sport εκδόσεις των Swift και Ignis έχει καταφέρει να καταγραφεί και αυτή στο πάνθεον των σπορ κατασκευαστών. Χαρίζοντας με τα μικρά hot hatch της χαμόγελα σε αρκετούς οδηγούς. 

Με τις δυο εταιρείες να συνεργάζονται στενά τα τελευταία χρόνια, πληροφορίες του ιαπωνικού Τύπου θέλουν τη συνεργασία αυτή να σφραγίζεται με ένα μοντέλο έκπληξη: ένα μικρό σπορ κουπέ!

Το ιαπωνικό περιοδικό «Japan’s Best Car» μάλιστα, συγκεντρώνοντας τις πληροφορίες προσπάθησε να δώσει και εικόνα στο σπόρτσκαρ των δυο εταιρειών, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες.

Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα που υπάρχει συνεργασία, το δίθυρο κουπέ θα κυκλοφορήσει στην αγορά με τα σήματα τόσο της Toyota όσο και της Suzuki, με κάποιους να βάζουν στο παιχνίδι για την εγχώριο αγορά και την Daihatsu με ένα τρίτο μοντέλο.

Toyota

Το σπόρτσκαρ θα είναι κόμπακτ σε διαστάσεις και θα χτιστεί πιθανότατα γύρω από την πλατφόρμα της Toyota για τα μικρομεσαία αυτοκίνητά της, την GA-C, όπου βασίζονται η Toyota Corolla και το Suzuki Swace.

Η Suzuki θα αναλάβει να δώσει κίνηση στο μοντέλο, το οποίο αντίθετα απ’ ότι θα περίμενε κανείς δεν θα εφοδιάζεται με κάποιον κινητήρα υψηλού κυβισμού, αλλά με έναν 1.000άρη που θα εξελιχθεί και θα κατασκευάζεται από την Suzuki. 

Για την επιβεβαίωση των φημών ή για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο ιαπωνικό σπόρτσκαρ θα χρειαστεί να περιμένουμε να φτάσουμε πιο κοντά στο 2025, χρονολογία που οι συνάδελφοι από την Ιαπωνία έχουν ορίσει ως έτος λανσαρίσματος του νέου μοντέλου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube