Έρχεται νωρίτερα το νέο Škoda Fabia

Έρχεται νωρίτερα το νέο Škoda Fabia

Η τέταρτη γενιά του σουπερμίνι θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0.

Η Škoda επιταχύνει την εξέλιξη του Škoda Fabia τέταρτης γενιάς, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο μισό του 2021 όπως αποκαλύπτει το Autoexpress.

Η σημερινή τρίτη γενιά του Škoda Fabia η οποία παρουσιάστηκε το 2014 και δέχθηκε την τελευταία ανανέωση το 2018, βασίζεται στην παλαιότερη πλατφόρμα PQ26 του VW Group. Το νέο μοντέλο θα μεταφερθεί στην πιο σύγχρονη MQB A0, την οποία γνωρίζουμε ήδη από τα VW Polo και T-Cross, SEAT Ibiza και Arona όπως και το πιο premium Audi A1, ενώ μια επιμηκυμένη έκδοσή της χρησιμοποιείται από τα μεγαλύτερα Škoda Scala και Kamiq. 

O CEO της Škoda, Bernhard Maier, δήλωσε πως πρόσφατα οδήγησε ένα πρωτότυπο του νέου Fabia βασισμένο στην πλατφόρμα MQB A0 και πως δε βλέπει την ώρα να το βγάλουν στην αγορά.

Fabia

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Škoda Fabia 1.0 TSI 95 PS Monte Carlo

Η νέα αρχιτεκτονική θα δώσει τη δυνατότητα στο Fabia να εξελιχθεί από πλευράς τεχνολογίας, γκάμας κινητήρων αλλά και εμφάνισης. Σύμφωνα με πληροφορίες το σουπερμίνι θα έχει φαρδύτερα μετατρόχια, φώτα LED και πιο δυναμικές γραμμές ακολουθώντας την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Škoda. Στο εσωτερικό η καμπίνα θα είναι αρκετά ευρύχωρη για τα δεδομένα της κατηγορίας με βελτιωμένη ηχομόνωση και καλύτερη ποιότητα κύλισης. Στο ταμπλό, το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB 3.0 θα ενσωματώνεται σε οθόνες αφής από 6,5" έως 9,2"

Κάτω από το καπο θα βρίσκεται ο 1.0 TSI με 95 PS και 115 PS, ενώ πιθανό είναι να δούμε και τον 1.5 TSI EVO με 150 PS και ήπιο υβριδικό σύστημα στις ακριβότερες εκδόσεις. Η πρεμιέρα του νέου Fabia είναι πιθανό να γίνει στην Έκθεση Γενεύης του 2021, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Πηγή: Autoexpress.co.uk

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube