Έρχεται νέο υβριδικό σπόρτσκαρ από τη Nismo

Έρχεται νέο υβριδικό σπόρτσκαρ από τη Nismo

Το αγωνιστικό παρακλάδι της Nissan ετοιμάζει ένα νέο υβριδικό σπόρτσκαρ που θα φοράει το σήμα της Nismo και θα αποτελέσει τον έμμεσο αντικαταστάτη του GT-R.

Η τελευταία γενιά του Nissan GT-R μπήκε στην παραγωγή πριν από 15 χρόνια και όπως είναι φυσικό βρίσκεται κοντά στο τέλος του κύκλου ζωής της. Η Nissan όμως, σε συνεργασία με το τμήμα Nismo, φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη ενός νέου σπόρτκσαρ που θα αποτελέσει τον έμμεσο αντικαταστάτη του θρυλικού μοντέλου της. 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Autocar, o CEO της Nismo, Takao Katagiri, επιβεβαίωσε ότι η μάρκα ετοιμάζει ένα «συναρπαστικό μοντέλο» που θα φοράει το σήμα της.

Nissan GT-R

Το νέο σπόρτσκαρ θα διατεθεί στις αγορές της Β. Αμερικής, της Ιαπωνίας και της Ευρώπης. Θα είναι υβριδικό και θα λανσαριστεί μέσα στη δεκαετία.

«Έχουμε ένα μεγάλο όραμα για τη Νissan στην Ευρώπη, είναι πολύ σημαντική περιοχή για εμάς κυρίως για τα σπόρτσκαρ μας. Απλά κάντε λίγο υπομονή, θα παρουσιάσουμε ένα συναρπαστικό μοντέλο με το σήμα της Nismo» ανέφερε o Katagiri.

Nissan GT-R

Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι φήμες που θέλουν τη Νissan και τη Νismo να παρουσιάζουν μέσα στο 2023 μια «αποχαιρετιστήρια» έκδοση του GT-R, με αεροτομή τύπου swan-neck και αναβαθμίσεις στο σασί και τον κινητήρα και νέα χρώματα στην παλέτα.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube