Έρχεται και η επιβατική έκδοση του Renault Kangoo Ε-Tech

Έρχεται και η επιβατική έκδοση του Renault Kangoo Ε-Tech

H Renault διευρύνει την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων με την επιβατική ηλεκτρική έκδοση του Kangoo την οποία και γνωρίσαμε από κοντά πριν την αποκάλυψή του.

Λίγο πριν από την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση του Παρισιού στις 17 Οκτωβρίου, η Renault μας αποκάλυψε την ηλεκτρική έκδοση του Kangoo στην επιβατική του version. Είχε προηγηθεί βεβαίως η επαγγελματική έκδοση προς τα τέλη του 2020, όμως η Renault επανέρχεται επί του θέματος προσφέροντας κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας και ευχρηστίας, αυτή τη φορά με το 5θέσιο Kangoo.

Όπως και όλα τα μοντέλα της κατηγορίας αυτής, το Kangoo Ε-Tech προσφέρει ιδιαίτερες μεταφορικές λύσεις και πρακτικότητα που το τοποθετούν πολύ ψηλά στη λίστα των οικογενειακών μοντέλων. Αξίες που προφανώς συνοδεύουν το Kangoo από την αρχή της καριέρας του και συνεχίζουν να το συντροφεύουν και στην επιβατική ηλεκτρική του έκδοση.

Renault Kangoo E-Tech

Το Renault Kangoo E-Tech αρχικά δε διαφέρει σημαντικά από την Van έκδοσή του, με την τρίτη γενιά του μοντέλου να χαρακτηρίζεται από την επιβλητική μάσκα και τα όμορφα φωτιστικά σώματα, αλλά και τις γυάλινες επιφάνειες στα πλαϊνά μέρη της επιβατικής του έκδοσης.

Οι πίσω συρόμενες πόρτες προσφέρουν πρακτικότητα όπως και οι μπροστινές που ανοίγουν σε γωνία 90ο, με τους επιβάτες του να απολαμβάνουν κορυφαία επίπεδα ευκολίας στην επιβίβαση-αποβίβασή τους.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει από τη μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών και τα όμορφα φωτιστικά σώματα εκτός αυτής, ενώ άλλο χαρακτηριστικό του αν και δεν φαίνεται, είναι αυτό της έξυπνης διαρρύθμισης των ραγών οροφής που προσφέρονται στην έκδοση Techno.

Renault Kangoo E-Tech

Αναφορικά με τις εκδόσεις, το νέο Kangoo E-Tech θα είναι διαθέσιμο αρχικά στην έκδοση Authentic η οποία είναι η βασική και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα έκδοση για τα υπηρεσιακά οχήματα των πόλεων, ενώ η επόμενη έκδοση Equilibre είναι ιδανική για τη μεταφορά προσώπων π.χ των ξενοδοχειακών μονάδων. Η Techno είναι αυτή που καλύπτει με τον πλουσιότερο εξοπλισμό της, τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Το εσωτερικό του είναι όμορφο και σχεδιασμένο ώστε να τονίζει την πρακτικότητά του. Εκτός από τις μεγάλες θέσεις για αντικείμενα και το πολύ πρακτικό και ευρύχωρο συρόμενο ντουλαπάκι στην πλευρά του συνοδηγού, αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις μας ήταν αυτό πάνω από το κέλυφος του πίνακα οργάνων το οποίο ενσωματώνει και βάση στήριξης για smartphone που μπορεί να τοποθετηθεί σε όποια πλευρά επιλέξει ο οδηγός του.

Renault Kangoo E-Tech

Η κεντρική κονσόλα έχει επίσης μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους όπως και το ντουλαπάκι ανάμεσα στα καθίσματα, ενώ την σύγχρονη εικόνα  του έχουν αναλάβει να αναδείξουν η οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό και ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και τα 14 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει.

Η ποιότητα κατασκευής του είναι καλή παρά τα σκληρά πλαστικά του και δεν υπάρχει κανένα παράπονο για την συναρμολόγηση και το φινίρισμά του παρά τις μεγάλες επιφάνειές του. 

Renault Kangoo E-Tech

Το δυνατό χαρτί του Kangoo E-Tech προφανώς και είναι οι μεταφορικές του δυνατότητες και δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι απολαυστικό σε αυτό το κομμάτι. Οι έως και πέντε επιβάτες του λοιπόν έχουν στη διάθεσή τους άφθονο χώρο για τα πόδια και κυρίως για τα κεφάλια τους και απολαμβάνουν πανοραμική θέαση προς τα εμπρός.

Renault Kangoo E-Tech

Τα πίσω καθίσματα σύρονται ως προς τον διαμήκη άξονα κατά 615 mm, διαμορφώνοντας ανάλογα και το χώρο αποσκευών από τα 775 έως τα 850 lt, που με την πλήρη αναδίπλωσή τους φτάνει τα 2.500 lt.

Ως ηλεκτρικό, το Kangoo Ε-Τech εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 120 PS και μπαταρίες χωρητικότητας 45 kWh. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 285 km στον κύκλο WLTP και με τη χρήση του αποδοτικού συστήματος ανάκτησης ενέργειας που διαθέτει τρεις επιλογές.

Renault Kangoo E-Tech

Για τη φόρτισή του από το 15% έως το 80% σε ένα οικιακό wallbox 7 ή 11 kW απαιτούνται 6 ώρες ή 3 ώρες και 50 λεπτά αντίστοιχα, ενώ από ταχυφορτιστή 80 kW χρειάζεται μόλις 37 λεπτά.

Η διάθεση του νέου επιβατικού Renault Kangoo E-Tech στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube