Έρχεται το ηλεκτρικό Αbarth 500

Έρχεται το ηλεκτρικό Αbarth 500

Στα σκαριά βρίσκεται το αμιγώς ηλεκτρικό Αbarth 500 το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2023.

Abarth 500

Η FIAT θα ανακοινώσει σύντομα τον ερχομό του αμιγώς ηλεκτρικού Abarth 500. Το μοντέλο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2023 και θα σημάνει την έναρξη του εξηλεκτρισμού της Abarth. 

«Πριν από ενάμιση χρόνο είχα πει ότι δεν πρέπει να είναι και πολύ δύσκολο να κατασκευάσουμε ένα ηλεκτρικό Abarth 500. Τα νέα είναι ευχάριστα γιατί ήδη εξελίσσουμε το μοντέλο, και θα είναι αρκετά γρήγορο», δήλωσε στο βρετανικό Autocar o Olivier François, CEO της FIAT και της Abarth.

Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της FIAT ανέφερε ότι το εγχείρημα αποδείχθηκε τελικά αρκετά πιο δύσκολο από ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του περίμεναν, μιας και μαζί με το ηλεκτρικό μοτέρ και τη μπαταρία, πρέπει να αλλαχθούν τα φρένα και να επαναξεταστεί όλο το setup του αυτοκινήτου.

Abarth 500

Aν και θα έχουμε να κάνουμε με το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Abarth, o François τόνισε ότι «ο ήχος του θα έχει πολύ ενδιαφέρον και ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει αν θέλει το αυτοκίνητο να είναι αθόρυβο ή όχι».

Κλείνοντας και αναγνωρίζοντας το πόσο ισχυρή είναι η κοινότητα των οπαδών της Abarth, o ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να την συμπεριλάβει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην εξέλιξη του μοντέλου. 

Όπως και να έχει, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως η Abarth θα προσπαθήσει να μεταφέρει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Abarth 500 στην ηλεκτρική εποχή.

[Πηγή: Αutocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube