Έρχεται ηλεκτρική έκδοση της BMW 1 Series

Έρχεται ηλεκτρική έκδοση της BMW 1 Series

Η BMW θα παρουσιάσει 12 ηλεκτρικά και 13 επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2023.

Η BMW Σειρά 1 θα αποκτήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια όπως δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της βαυαρικής εταιρείας στο Autoexpress.

Όπως δήλωσε ο Robert Irlinger, υπεύθυνος του τμήματος i της BMW, οι ευελιξία που χαρίζουν οι πλατφόρμες της εταιρείας επιτρέπουν την είσοδο σε μικρότερες και πιο προσιτές κατηγορίες ηλεκτρικών οχημάτων: «Ακόμα και στις προσθιοκίνητες αρχιτεκτονικές θα δείτε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Θα εξηλεκτριστεί ολόκληρη η γκάμα μας. Μπορουμε να δουλέψουμε πάνω στις προσθιοκίνητες και πισωκίνητες πλατφόρμες μας καθώς και οι δύο είναι συμβατές με όλες τις τεχνολογίες - οι πελάτες μας έχουν τη δύναμη της επιλογής. Θα έχουν οτιδήποτε ζητήσουν - μια επαναφορτιζόμενη υβριδική X3, μια ηλεκτρική 4 Series. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα και μια μεγάλη αλλαγή στη στρατηγική μας.»

BMW 1 Series

 

 

Το premium μικρομεσαίο θα ξεχωρίζει αισθητικά από την καλυμμένη γρίλια, την απουσία εξάτμισης και μικρές λεπτομέρειες περιμετρικά του αμαξώματος. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα) και τετρακίνηση, αλλά και μια πιο προσιτή έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα.

Η νέα έκδοση της 1 Series που πιθανότατα θα ονομαστεί i1, είναι ένα από τα 12 νέα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW που θα παρουσιαστούν μέχρι το 2023. Επιπλέον, στα πλαίσια της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της γκάμας της, αναμένεται να παρουσιάσει και 13 επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα μέσα στο ίδιο διάστημα.

Πηγή: Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube