Έρχεται η ώρα της νέας BMW Σειρά 1

Έρχεται η ώρα της νέας BMW Σειρά 1

Η BMW βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης της νέας γενιάς του 5θυρου μοντέλου της.

H BMW ετοιμάζεται για το λανσάρισμα της καινούριας Σειρά 1 που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019 και κατά πάσα πιθανότητα στην Έκθεση της Γενεύης.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η νέα Σειρά 1 θα αποτελέσει σημείο καμπής για την BMW. Θα είναι το μοντέλο που θα αφήσει την πισωκίνητη αρχιτεκτονική με τον κινητήρα τοποθετημένο κατά μήκος, για χάρη του εγκάρσιου μοτέρ και της κίνησης εμπρός.

Αυτό σημαίνει σαφώς πιο ευρύχωρη καμπίνα για αντίστοιχες εξωτερικές διαστάσεις, κάτι σίγουρα θεμιτό για το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Σημαίνει ακόμα πιο απλή και με χαμηλότερο κόστος διαδικασία παραγωγής, οπότε και μεγιστοποίηση του κέρδους για την εταιρεία.

Μια ακόμα νέα και σημαντική πληροφορία είναι ότι το νέο μοντέλο δε θα βασίζεται ακριβώς στην ίδια πλατφόρμα με την BMW Σειρά 2 Active Tourer, την UKL2. Η βάση του θα είναι μια εξέλιξή της, που ονομάζεται FAAR και έχει μεγαλύτερη συμβατότητα με ηλεκτρικούς κινητήρες.

BMW 1 Series 2016

Και μπορεί το νέο αυτοκίνητο να διαφέρει τρομακτικά σε όλους αυτούς τους τομείς από τον προκάτοχό του, η εμφάνιση δεν θα υποστεί παρόμοιας έντασης αλλαγές. Η νέα Σειρά 1 θα έχει ελαφρώς πιο επιβλητική εμφάνιση, χάρη στην πιο πλατιά και χαμηλή σιλουέτα που θα διαθέτει, ενώ τα πιο λεπτά εμπρός φώτα τύπου LED θα θυμίζουν έντονα τη νέα Σειρά 5.

Από την στιγμή που η νέα πλατφόρμα είναι συμβατή μόνο με τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα μοτέρ, αυτό σημαίνει ότι ο αντικαταστάτης της M140i θα αφήσει τον 6κύλινδρο σε σειρά στην άκρη, για χάρη ενός 4κύλινδρου, ενώ θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητη.

Η υπόλοιπη γκάμα κινητήρων της Σειράς 1 θα προέρχεται αυτούσια από τα MINI και τα υπόλοιπα BMW που χρησιμοποιούν την μικρή σπονδυλωτή πλατφόρμα, ενώ σίγουρα θα υπάρξει και μια plug-in υβριδική έκδοση που θα εμπλουτίσει και την γκάμα των μοντέλων iPerformance.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube