Έρχεται το 2023 το Mazda MX-30 με τον Wankel

Έρχεται το 2023 το Mazda MX-30 με τον Wankel

To Mazda MX-30 που θα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα Wankel ως γεννήτρια για την μπαταρία του, θα κάνει ντεμπούτο τον Ιανουάριο του 2023.

Mazda MX-30

Μετά από χρόνια αναμονής και πολλές φήμες, η Mazda ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει τους περιστροφικούς κινητήρες Wankel στα μοντέλα της. Δυστυχώς όμως, δεν θα κινούν κάποιο πισωκίνητο σπόρτσκαρ όπως πολλοί θα θέλαμε, αλλά θα χρησιμοποιηθούν ως γεννήτριες για τις μπαταρίες των νέων εξηλεκτρισμένων μοντέλων της.

Το πρώτο μοντέλο της Mazda που θα χρησιμοποιεί κινητήρα Wankel ως Range Extender θα είναι το MX-30 και θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών στις 13 Ιανουαρίου του 2023.

Mazda MX-30

Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα που θα υιοθετήσει το ηλεκτρικό crossover. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι χάρη στο θερμικό μοτέρ και πιθανές αναβαθμίσεις στο σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας, η αυτονομία του αναμένεται να ξεπεράσει σημαντικά τα περίπου 200 km που προσφέρει το MX-30 σήμερα.

Το τελευταίο, κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 143 PS και 265 Nm ροπής που συνεργάζεται με μια μπαταρία με χωρητικότητας 35,5 kWh.

Mazda MX-30

Θυμίζουμε ότι η αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της Mazda, θα επεκταθεί σημαντικά προς τα τέλη της δεκαετίας μετά την παρουσίαση μια νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας το 2025.

Στόχος της εταιρείας είναι να πουλάει 450.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση μέχρι το 2030, νούμερο που θα αποτελέσει το 25% των συνολικών πωλήσεων της που υπολογίζεται ότι θα φτάσει τις 1,8 εκατ. μονάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube