Έρχονται τα νέα ηλεκτρικά smart fortwo και forfour

Έρχονται τα νέα ηλεκτρικά smart fortwo και forfour

Η smart θα αποκαλύψει τις ηλεκτρικές εκδόσεις των fortwo και forfour στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, τον Σεπτέμβριο

Με αυτή την παρουσίαση η smart θα γίνει η μοναδική μάρκα που θα έχει θερμικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της. 

Βέβαια αυτό δεν θα είχε γίνει χωρίς την υποστήριξη του κολοσσού που λέγεται Daimler και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα μοντέλα της smart είναι αυτή τη στιγμή μόλις δύο. Με την προσθήκη πάντως των δύο ηλεκτρικών smart, η Daimler θα έχει στη γκάμα της 12 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Το smart fortwo Electric Drive είχε προκάτοχο, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που το forfour αποκτά ηλεκτρική έκδοση. Όπως και με το προηγούμενο ηλεκτρικό fortwο, θα υπάρχουν και σε αυτό δύο ηλεκτρικές εκδόσεις, coupe και Cabrio.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: νέο smart fortwo Electric Drive


Όπως αναφέραμε η επίσημη παρουσίαση των ηλεκτρικών smart θα γίνει στο Παρίσι, αλλά το λανσάρισμά τους έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2017. Όπως ακριβώς γίνεται με κάθε αυτοκίνητο νέας γενιάς με θερμικό κινητήρα, που είναι πιο οικονομικό και πιο αποδοτικό, έτσι και τα ηλεκτρικά έχουν σε κάθε επόμενη γενιά μειωμένο χρόνο φόρτισης, περισσότερη ισχύ και αυξημένη αυτονομία.

Αυτή τη συνταγή θα ακολουθήσουν και τα δύο νέα ηλεκτρικά smart, τα οποία φυσικά επωφελούνται και από τον ξεχωριστό, αμιγώς αστικό χαρακτήρα τους. Θα έχουν επίσης διαθέσιμη όλη τη γκάμα εξατομίκευσης που έχουν και τα συμβατικά μοντέλα, κάτι που άλλωστε είναι πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο της εταιρείας.

Το smart fortwo θα είναι το πιο μικρό και εύκολο στο παρκάρισμα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, γι αυτό και δεν αναφέρουμε το Renault Twizy, το οποίο είναι καταχωρημένο ως τετράκυκλο και όχι ως αυτοκίνητο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube