Έρχονται οι πισωκίνητες Alfa Romeo;

Έρχονται οι πισωκίνητες Alfa Romeo;

Με μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα η Alfa Romeo ευελπιστεί να ανταγωνιστεί στα ίσια αντιπάλους όπως η BMW και η Mercedes-Benz.

Η πισωκίνητη πλατφόρμα της Alfa Romeo, στην οποία θα βασίζεται η Giulia, ήδη εξελίσσεται. Στο ίδιο πάτωμα μάλιστα αναμένεται να βασιστούν και άλλα πισωκίνητα μοντέλα της Chrysler και της Dodge.

Παρότι το δίδυμο Fiat-Chrysler ακόμα εξετάζει τα οικονομοτεχνικά στοιχεία για τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος, είναι πολύ πιθανό να δούμε τα πρώτα πισωκίνητα μοντέλα πριν το τέλος του 2015. Άλλωστε οι πρώτες πληροφορίες που έλεγαν ότι ο αντικαταστάτης της 159 θα βασίζεται στο πάτωμα της Giulietta και θα διατηρεί την κίνηση εμπρός, έχουν διαψευστεί. Η «Giulia», όπως θα ονομάζεται πιθανότατα το νέο μεσαίο σεντάν, θα είναι πισωκίνητη, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για ένα ακόμα πιο μεγάλο σεντάν που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της Alfa Romeo.

Ένα από τα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει η ιταλική φίρμα είναι ότι το μοναδικό εργοστάσιο του ομίλου που διαθέτει ήδη την υποδομή για την κατασκευή πισωκίνητων μοντέλων με τον κινητήρα τοποθετημένο κατά μήκος βρίσκεται στο Brampton του Καναδά. Από την άλλη, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το πάτωμα της νέας Maserati Ghibli και στην κορυφαία Alfa Romeo απορρίφθηκε λόγω κόστους.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει παρθεί η τελική απόφαση, οπότε θα γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια ποια μοντέλα της Alfa Romeo θα είναι πισωκίνητα και ποιες θα είναι οι προδιαγραφές τους.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube